Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έντονη δυσαρέσκεια της Αυστρίας με Γερμανία – Ιταλία για το σφράγισμα των συνόρων, λόγω Covid

Έντονη δυσαρέσκεια της Αυστρίας με Γερμανία – Ιταλία για το σφράγισμα  των συνόρων, λόγω Covid

Το αυστριακό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε για εξηγήσεις τους πρέσβεις Γερμανίας και Ιταλίας

Σχετικά Άρθρα

Έντονη είναι η δυσαρέσκεια της Αυστρίας για το Βερολίνο και τους αυστηρότερους κανονισμούς εισόδου που ισχύουν από την Κυριακή (14/2/2021) στα γερμανικά σύνορα με το αυστριακό κρατίδιο του Τιρόλου και την Τσεχία, προκειμένου να αποφευχθεί η εξάπλωση των μεγάλης μεταδοτικότητας παραλλαγμένων στελεχών του νέου κορωνοϊού.
«Το de facto σφράγισμα για τους Αυστριακούς της 'μεγάλης και μικρής γερμανικής γωνίας' (σ.σ. όπως αποκαλείται η εκεί παραμεθόρια περιοχή) είναι απολύτως απαράδεκτο, και αυτό το μέτρο της Βαυαρίας (σ.σ. του ομόσπονδου γερμανικού κρατιδίου) είναι ανώριμο και προκαλεί μόνο χάος», δήλωσε απόψε στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (APA) ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών Karl Nehammer.

Δυσφορία και για Ιταλία

Από την πλευρά του, ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών Alexander Schallenberg ζήτησε να υπάρχει «μέτρο και στόχος» αυστηρότερων μέτρων και προειδοποίησε κατά «υπερβολικά υπερβολικών βημάτων τα οποία περισσότερη ζημία κάνουν, παρά καλό, και αυτό το διαμήνυσα σήμερα στους ομολόγους μου, της Γερμανίας Heiko Maas και της Ιταλίας Luigi Di Maio.
Επιπλέον, τόσο ο Γερμανός όσο και ο Ιταλός πρέσβης αναμένονταν, ακόμη και σήμερα -προφανώς για εξηγήσεις - στο αυστριακό υπουργείο Εξωτερικών στη Βιέννη.

Αυστηρόμετρα μέτρα εισόδου

Η απαγόρευση εισόδου στη Γερμανία για προερχόμενους από το Τιρόλο τέθηκε σε ισχύ την Κυριακή (14/2), εξαιρέσεις γίνονται μόνο για ορισμένους μετακινούμενους για εργασία, εάν αυτοί κρίνονται απαραίτητοι για να συνεχίσει η λειτουργία αναγκαίων για το σύστημα κλάδων.
Η Ιταλία αυστηροποίησε επίσης από την Κυριακή (14/2), τους κανονισμούς εισόδου στη χώρα για ταξιδιώτες από την Αυστρία, οι οποίοι πρέπει να υποβάλλονται σε τεστ κορωνοϊού και καραντίνα 14 ημερών, όπως προβλέπει η νέα διάταξη του Ιταλού υπουργού Υγείας Roberto Speranza, με τα μέτρα αυτά να ισχύουν για πρόσωπο το οποίο έχει παραμείνει στην Αυστρία για χρονικό διάστημα πάνω από 12 ώρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης