Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bill Gates: Είμαι ένας πλούσιος με γνώμη - Ανησυχώ για την κλιματική αλλαγή

Bill Gates: Είμαι ένας πλούσιος με γνώμη - Ανησυχώ για την κλιματική αλλαγή
Θεωρεί παράλογα υψηλό το ίχνος άνθρακα, που αφήνει στο πέρασμά του
Σχετικά Άρθρα

O Bill Gates αισθάνεται «ενοχές» για την επιβάρυνση του περιβάλλοντος και το μεγάλο ίχνος άνθρακα, που αφήνει στο πέρασμά του.
«Δεν μπορώ να αρνηθώ ότι είμαι πλούσιος με γνώμη», γράφει ο Gates στο νέο του βιβλίο «Πώς να αποφύγετε μια καταστροφή του κλίματος», επισημαίνει το CNBC.
Ο Gates έχει ένα τεράστιο σπίτι στη Medina της Ουάσινγκτον (γνωστό ως «Xanado 2.0 ″») και χρησιμοποιεί ένα ιδιωτικό τζετ για το παγκόσμιο έργο του Ιδρύματος «Bill and Melinda Gates».
«Είναι αλήθεια ότι το αποτύπωμα άνθρακα μου είναι παράλογα υψηλό», γράφει ο Gates στο νέο του βιβλίο.

«Μείωση της ρύπανσης που προκαλώ»

«Έχω μεγάλα σπίτια και πετάω με ιδιωτικά αεροπλάνα - στην πραγματικότητα, πήγα με ένα τζετ στο Παρίσι στο συνέδριο για το κλίμα - οπότε ποιος είμαι για να μιλήσω σε κανέναν για το περιβάλλον;» γράφει.
Ο Gates λέει, πως αισθάνεται ένοχος για τις υψηλές εκπομπές άνθρακα αλλά «η δουλειά σε αυτό το βιβλίο έχει κάνει με τη συνειδητοποιημένη ευθύνη του» να τις μειώσει.
«Η συρρίκνωση του αποτυπώματος άνθρακα μου είναι το λιγότερο που μπορεί να αναμένετε από κάποιον στη θέση μου που ανησυχεί για την κλιματική αλλαγή και ζητεί δημόσια δράση»., αναφέρει χαρακτηριστικά.
Το 1% του πληθυσμού είναι ο κύριος παράγοντας της κλιματικής αλλαγής, ενώ οι φτωχότεροι πλήττονται περισσότερο από τις συνέπειές του.
Ο ίδιος δηλώνει πως το 2020 άρχισε να χρησιμοποιεί βιώσιμα καύσιμα τζετ και «θα αντισταθμίσει πλήρως τις αεροπορικές εκπομπές της οικογένειάς του το 2021».
Η IATA εκτιμά ότι η τρέχουσα παραγωγή βιώσιμων αεροπορικών καυσίμων είναι 50 εκατομμύρια λίτρα ετησίως.
Για να φτάσει σε ένα σημείο αιχμής όπου η κλίμακα παραγωγής θα δει το κόστος τους να μειώνεται σε επίπεδα ανταγωνιστικά με τα καύσιμα των τζετ, η παραγωγή πρέπει να φτάσει τα 7 δισεκατομμύρια λίτρα ή το 2% της κατανάλωσης.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης