Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Brexit απομακρύνει το City από το χρηματοοικονομικό κέντρο της Ευρώπης - Οι τρικλοποδιές από τις Βρυξέλλες

Το Brexit απομακρύνει το City από το χρηματοοικονομικό κέντρο της Ευρώπης - Οι τρικλοποδιές από τις Βρυξέλλες
H ΕΕ θέλει να υποβαθμίσει το City και να μεταφέρει όλες τις χρηματοοικονομικές δραστηριότητές της στην ηπειρωτική Ευρώπη υπό την άμεση εποπτεία των Βρυξελλών
Σχετικά Άρθρα

Αντιμέτωπη με τις πραγματικές επιπτώσεις του Brexit στην οικονομία της έρχεται η Βρετανία η οποία μετά τις σημαντικές απώλειες στις εξαγωγές που σημείωσε τον πρώτο μήνα τώρα χάνει και τις χρηματιστηριακές συναλλαγές.
Όπως αναφέρει το Reuters, η κυβέρνηση Johnson προσπαθεί να υποβαθμίσει τον κίνδυνο η Ευρωπαϊκή Ένωση να μεταφέρει το κέντρο των χρηματιστηριακών συναλλαγών που μέχρι πρότινος ήταν το City του Λονδίνου στο Άμστερνταμ.


To City χάνει την αίγλη του

Στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη (11/2) έδειξαν ότι το Άμστερνταμ έχει εκτοπίσει το Λονδίνο ως το μεγαλύτερο χρηματοοικονομικό κέντρο της Ευρώπης μετά την αποχώρηση της Βρετανίας από την ενιαία αγορά της ΕΕ ενώ πήρε ένα σημαντικό κομμάτι από την επιχείρησης παραγώγων.
«Εάν είμαστε πραγματικά ειλικρινείς σχετικά με αυτό, η πρόκληση για το Λονδίνο ως παγκόσμιο χρηματοοικονομικό κέντρο θα προέλθει από το Τόκιο, τη Νέα Υόρκη και άλλες περιοχές, και όχι από αυτούς τους ευρωπαϊκούς κόμβους, ειδικά εάν αρχίσουν να δημιουργούν εμπόδια στο εμπόριο και στις επενδύσεις », δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Dominic Raab στο BBC.


Η ΕΕ προωθεί το Άμστερνταμ

Η Βρετανία δεν έχει ακόμη λάβει το καθεστώς ισοδυναμίας σχετικά με τον κανονισμό για τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες που θα ελευθέρωνε το εμπόριο, επειδή η ΕΕ επιμένει να ζητά πληροφορίες σχετικά με τις προθέσεις της Βρετανίας για απόκλιση από τους κανόνες της ΕΕ. Ο Raab υποστήριξε ότι η ΕΕ κινδυνεύει να υπονομεύσει τη δική της ανταγωνιστικότητα εάν θέσει εμπόδια και αρχίσει να μοιράζει τις οικονομικές αρμοδιότητες εδώ κι εκεί με μόνο σκοπό να φύγουν από το City».
Όμως η ΕΕ δεν έκρυψε ποτέ την πρόθεση της να υποβαθμίσει το City και αν μεταφέρει όλες τις χρηματοοικονομικές δραστηριότητές της στην ηπειρωτική Ευρώπη και να δημιουργήσει εκεί τη δική της κεφαλαιαγορά υπό την άμεση εποπτεία των Βρυξελλών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης