Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα Ζηλανδία: Τριήμερο lockdown στο Όκλαντ, μετά τον εντοπισμό τριών νέων κρουσμάτων κορωνοϊού

Νέα Ζηλανδία: Τριήμερο lockdown  στο Όκλαντ, μετά τον εντοπισμό τριών νέων κρουσμάτων κορωνοϊού
Κλειστά από τη Δευτέρα 15/2 και για τρεις ημέρες θα παραμείνουν σχολεία και καταστήματα

Τριήμερο lockdown επιβλήθηκε στο Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας, μετά τον εντοπισμό τριών νέων κρουσμάτων κορωνοϊού.
Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Jacinda Ardern ανακοίνωσε την επιβολή τριήμερου lockdown στο Όκλαντ, τη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, εξηγώντας ότι η πόλη περνά στο επίπεδο 3 του συναγερμού, κάτι που σημαίνει ότι οι κάτοικοι πρέπει από τα μεσάνυκτα της Κυριακής 14/2 να παραμείνουν στα σπίτια τους και να βγαίνουν μόνο για να κάνουν τα απαραίτητα ψώνια ή να εργαστούν.
Πρόκειται για μέτρο που αφορά 1,7 εκατομμύριο ανθρώπους.

Τι κλείνει

Κλειστά από τη Δευτέρα 15/2 και για τρεις ημέρες θα παραμείνουν σχολεία και καταστήματα, με εξαίρεση τις επιχειρήσεις που θεωρούνται "απαραίτητες". Νωρίτερα ο Νεοζηλανδός υπουργός Υγείας είχε ανακοινώσει ότι εντοπίστηκαν στο Όκλαντ τρία μέλη μιας οικογένειας θετικά στον ιό SARS-CoV-2, ενώ είχε διευκρινίσει ότι ακόμη δεν έχει εντοπιστεί η πηγή της μόλυνσης.
Η Νέα Ζηλανδία δεν είχε κανένα εγχώριο κρούσμα κορωνοϊού για μήνες και είναι στην κορυφή μίας λίστας 100 χωρών, όσον αφορά την καλύτερη διαχείριση της πανδημίας.
Συνολικά από την αρχή της πανδημίας έχουν καταγραφεί στη χώρα λιγότερα από 2.000 κρούσματα κορωνοϊού και 25 θάνατοι από covid-19.
Η Νέα Ζηλανδία των 5 εκατομμυρίων κατοίκων έχει κλείσει τα σύνορά της στους ξένους ταξιδιώτες από τον Μάρτιο και την προηγούμενη άνοιξη επέβαλε αυστηρό lockdown για πέντε εβδομάδες.
Η εκστρατεία εμβολιασμού κατά της covid-19 αναμένεται να ξεκινήσει στις 20 Φεβρουαρίου στη Νέα Ζηλανδία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης