Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έγκριση για χρήση σε συνολικά 26 χώρες έχει λάβει το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V

Έγκριση για χρήση σε συνολικά 26 χώρες έχει λάβει το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V
Η Ουγγαρία γίνεται η πρώτη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που χρησιμοποιεί το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V κατά του κορωνοϊού
Σχετικά Άρθρα

Το εμβόλιο Sputnik V εγκρίθηκε στο Μαυροβούνιο, τον Άγιο Βικέντιο και τις Γρεναδίνες αυξάνοντας έτσι τον συνολικό αριθμό των χωρών στις οποίες έχει εγκριθεί σε 26, δήλωσε το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) την Παρασκευή 12 Φερβουαρίου 2021.
«Το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) ανακοινώνει την έγκριση του ρωσικού εμβολίου Sputnik V κατά του κορωνοϊού στο Μαυροβούνιο, τον Άγιο Βικέντιο και τις Γρεναδίνες.
Συνολικά, 26 χώρες έχουν ήδη εγκρίνει το Sputnik V» ανέφερε το RDIF σε δελτίο τύπου.
Αυτό σημαίνει ότι το Sputnik είναι «ένα από τα τρία κορυφαία εμβόλια κορωνοϊού στον κόσμο όσον αφορά τον αριθμό των εγκρίσεων που εκδίδονται από τις κυβερνητικές ρυθμιστικές αρχές».
Νωρίτερα αυτό το μήνα, το ιατρικό περιοδικό «The Lancet» δημοσίευσε μια ενδιάμεση ανάλυση από τη δοκιμή φάσης 3 του εμβολίου Sputnik V, δείχνοντας την αποτελεσματικότητά του (91,6%) έναντι του συμπτωματικού COVID-19.

Oυγγαρία, η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που χρησιμοποιεί το ρωσικό εμβόλιο

Η Ουγγαρία γίνεται την Παρασκευή (12/2) η πρώτη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που χρησιμοποιεί το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V κατά του κορωνοϊού, δήλωσε η αρχίατρος της χώρας.
«Σήμερα, αρχίζουμε να χορηγούμε το εμβόλιο Sputnik V στους σταθμούς εμβολιασμού που έχουν ορίσει οι αρχές» δήλωσε η Σεσίλα Μίλερ στην καθημερινή συνέντευξη Τύπου. «Αρχικά, υπάρχουν 2.800 διαθέσιμες δόσεις» πρόσθεσε.
Η Ουγγαρία ήταν ήδη η πρώτη χώρα της ΕΕ που ενέκρινε το Sputnik V τον περασμένο μήνα, παραγγέλνοντας δύο εκατομμύρια δόσεις που θα παραδοθούν στη διάρκεια τριών μηνών, αρκετές για να εμβολιάσει ένα εκατομμύριο πολίτες.
Η Βουδαπέστη βρίσκεται συχνά σε σύγκρουση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και επέκρινε πολλές φορές τη διαδικασία έγκρισης και αγοράς εμβολίων από τις Βρυξέλλες.
Αρχικά συνάντησε επιφυλάξεις, τελικά όμως το ρωσικό εμβόλιο έπεισε τους ειδικούς για την αποτελεσματικότητά του.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης