Τελευταία Νέα
Διεθνή

New York Times: Ο Trump ήταν σε πολύ σοβαρή κατάσταση - Οι γιατροί ήταν έτοιμοι να τον διασωληνώσουν

New York Times: Ο Trump ήταν σε πολύ σοβαρή κατάσταση - Οι γιατροί ήταν έτοιμοι να τον διασωληνώσουν
Τα επίπεδα οξυγόνου του ήταν πολύ πεσμένα, σε σημείο που οι γιατροί ήταν έτοιμοι να τον διασωληνώσουν
Σχετικά Άρθρα
Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο προσκήνιο γύρω από την περίοδο που ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump πέρασε περιπέτεια με την υγεία του λόγω μόλυνσης από κορωνοϊό.
Σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα των New York Times, ο Trump ήταν πολύ πιο άρρωστος από ό,τι άφησαν να φανεί και απ’ ό,τι δήλωνε ο ίδιος, ενθαρρύνοντας μάλιστα τους ψηφοφόρους να μη λαμβάνουν μέτρα προστασίας από την Covid-19 τον περασμένο Οκτώβριο, λίγες μέρες πριν τις κρίσιμες εκλογές της 3ης Νοεμβρίου 2020.

Ένα βήμα πριν τον αναπνευστήρα

Όταν μάλιστα τον εξέτασαν οι γιατροί στον Λευκό Οίκο και αποφάσισαν την εισαγωγή του στο νοσοκομείο, θεωρούσαν ότι ενδέχεται να χρειαστεί διασωλήνωση.
Στους New York Times, μίλησαν τέσσερις πηγές οι οποίες γνώριζαν καλά την πραγματική κατάσταση του 45ου πρόεδρου των ΗΠΑ και όχι αυτή που εμφάνισε το περιβάλλον του δημοσίως.
Τα επίπεδα οξυγόνου του ήταν πολύ πεσμένα, σε σημείο που οι γιατροί ήταν έτοιμοι να τον διασωληνώσουν, ενώ οι πνεύμονες παρουσίαζαν εικόνα που συνάδει με σοβαρή πνευμονία, την οποία προκαλεί ο κορωνοϊός.
Οι αναφορές από τον Λευκό Οίκο έκαναν λόγο για μία απλή κόπωση του Trump, χωρίς σοβαρά συμπτώματα.
AP_20279824942337_BN.jpg
Δύο πηγές ανέφεραν ότι υπήρχε υγρό στον πνεύμονα, το οποίο μπορεί να είναι σύμπτωμα σοβαρής νόσου Covid-19 σε ασθενείς που έχουν και άλλα συμπτώματα.
Επίσης, τα επίπεδα οξυγόνου του είχαν πέσει κοντά στο 80, πολύ χαμηλότερα από το 90, που θεωρείται σημάδι σοβαρής νόσου.
Οι γιατροί τού έδωσαν ένα πολύ ισχυρό, πειραματικό τότε φάρμακο που αναπτύχθηκε από την εταιρεία βιοτεχνολογίας Regeneron Pharmaceuticals, το λεγόμενο κοκτέιλ αντισωμάτων που δεν ήταν ευρέως διαθέσιμο εκείνη τη στιγμή.
Μετά την εισαγωγή του Trump στο νοσοκομείο, ακολούθησε αγωγή με ένα στεροειδές, τη δεξαμεθαζόνη, η οποία συνήθως συνιστάται μόνο σε ασθενείς με τη νόσο COVID-19 που έχουν σοβαρές ή κρίσιμες μορφές της ασθένειας και συχνά σε αυτούς που χρειάζονται μηχανική υποστήριξη ή επιπρόσθετο οξυγόνο.
Μετά, του χορηγήθηκε και η ρεμδεσιβίρη για πέντε ημέρες, με τους ειδικούς να θεωρούν πως όντως υπήρχε κάποια φλεγμονή στους πνεύμονες του -τότε- Αμερικανού Προέδρου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης