Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστραλία: Σε 5νθήμερο lockdown η Μελβούρνη για … 13 κρούσματα covid

Αυστραλία: Σε 5νθήμερο lockdown η Μελβούρνη για … 13 κρούσματα covid
Κανονικά αλλά χωρίς θεατές θα διεξαχθεί το Australian Open, ένα από τα μεγαλύτερα τουρνουά τένις παγκοσμίως
Σχετικά Άρθρα

Σε πενθήμερο lockdown, έως την ερχόμενη Τετάρτη 17/2 μπαίνει η Πολιτεία της Βικτόρια και η Μελβούρνη, στην Αυστραλία ύστερα από τον εντοπισμό 13 κρουσμάτων covid.
Η απόφαση αυτή θα επηρεάσει και τη διεξαγωγή του Australian Open, ενός από τα μεγαλύτερα τουρνουά τένις παγκοσμίως, το οποίο θα συνεχίσει να διεξάγεται χωρίς όμως θεατές.
Η απόφαση για την επιβολή περιοριστικών μέτρων ελήφθη ύστερα από τον εντοπισμό συνολικά 13 κρουσμάτων του SARS-CoV-2 σε ξενοδοχείο της Μελβούρνης όπου τίθενται σε καραντίνα άνθρωποι που έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό.
«Επειδή (ο ιός) είναι πολύ μολυσματικός και κινείται πολύ γρήγορα, πρέπει να σπάσουμε την αλυσίδα» υποστήριξε ο Daniel Andrews, επικεφαλής της κυβέρνησης στην πολιτεία Βικτόρια της Αυστραλίας, ο οποίος τόνισε ότι οι κάτοικοι πρέπει να μείνουν σπίτι, εξαιρουμένων όσων κρίνεται ότι είναι απολύτως απαραίτητο να συνεχίσουν να δουλεύουν με φυσική παρουσία.
Σημειώνεται πως από τα περιοριστικά μέτρα εξαιρούνται οι επισκέψεις σε γιατρούς, σε καταστήματα που πωλούν τρόφιμα και οι έξοδοι για σωματική άσκηση.
«Πρέπει να υποθέσουμε ότι υπάρχουν πολύ περισσότερα κρούσματα στην κοινότητα από τα θετικά τεστ που έχουμε, και αυτό γιατί ο ιός κινείται με μια ταχύτητα που δεν έχουμε δει πουθενά στην χώρα αυτούς τους τελευταίους 12 μήνες» είπε ο Andrews.
Σημειώνεται πως η Πολιτεία της Βικτόρια πέρασε ένα από τα χειρότερα κύματα της επιδημίας κατά τη διάρκεια του 2020, μετρώντας τουλάχιστον 800 θανάτους από την επιδημία.
Προκειμένου να περιορίσει τη διασπορά του ιού, η Πολιτεία είχε επιβάλει ένα από τα πιο μακρά και αυστηρά lockdown παγκοσμίως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης