Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Υπό έλεγχο το β’κύμα της επιδημίας covid – Μόλις 12 κρούσματα σε 24 ώρες

Κίνα: Υπό έλεγχο το β’κύμα της επιδημίας covid – Μόλις 12 κρούσματα σε 24 ώρες
Παραμένει το μπλόκο στις μετακινήσεις των Κινέζων για τον εορτασμού του κινεζικού σεληνιακού έτους
Σχετικά Άρθρα

Υπό πλήρη έλεγχο έχει θέσει το β’ κύμα της επιδημίας της covid η Κίνα όπου το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν μόλις 12 κρούσματα και ενώ παραμένει το «μπλόκο» της κυβέρνησης για τις μετακινήσεις των Κινέζων σχετικά με τον εορτασμό του νέου κινεζικού έτους.
Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Κίνας, το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν 12 κρούσματα, όλα εισαγόμενα, από 2 που ήταν την προηγούμενη ημέρα.
Οι αριθμοί αυτοί επιβεβαιώνουν ότι οι αρχές της Κίνας κινήθηκαν άμεσα και στοχευμένα και κατάφεραν μέσα σε λίγες ημέρες να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την έξαρση κρουσμάτων που άρχισε να παρατηρείται στις αρχές του 2021.
Η Κίνα βρέθηκε αντιμέτωπη με μείζονα αναζωπύρωση των μολύνσεων, αρχικά στην επαρχία Χεμπέι, που περιβάλλει το Πεκίνο και κατόπιν στις βορειοανατολικές επαρχίες Χεϊλονγκτζιάνγκ και Τζιλίν.
Ωστόσο, άμεσα επιβλήθηκαν lockdown, ταξιδιωτικοί περιορισμοί και μαζικά τεστ για να ελέγξουν την κατάσταση, κινήσεις που απέδωσαν.
Παρόλο αυτά οι αρχές εξακολουθούν να συστήνουν στους πολίτες να αποφεύγουν τα ταξίδια για τον εορτασμό του νέου κινεζικού έτους, που αποτελεί και τη μεγαλύτερη ετήσια μετακίνηση ανθρώπων.
Σημειώνεται πως στα νοσοκομεία της Κίνας νοσηλεύονται 820 ασθενείς με την COVID-19 (- 59 από την προηγουμένη), οι 12 σε σοβαρή ως κρίσιμη κατάσταση (–1).
Επισήμως, οι νεκροί ανέρχονται σε 4.636 επί συνόλου 89.748 μολύνσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης