Τελευταία Νέα
Διεθνή

Yellen (ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): Η χρήση του bitcoin για παράνομες συναλλαγές αποτελεί εντεινόμενο πρόβλημα

Yellen (ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): Η χρήση του bitcoin για παράνομες συναλλαγές αποτελεί εντεινόμενο πρόβλημα
Τα κρυπτονομίσματα έχουν χρησιμοποιηθεί για να ξεπλυθούν κέρδη εμπόρων ναρκωτικών στο Διαδίκτυο, ανέφερε σε δηλώσεις της η ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ, Janet Yellen
Σχετικά Άρθρα

Εντεινόμενο πρόβλημα χαρακτήρισε η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Janet Yellen την κακή χρήση «κρυπτονομισμάτων» όπως το bitcoin - κάτι που αποτελεί ένδειξη ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής πρέπει να αυξήσουν τον έλεγχο επί των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.
Ωστόσο, η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, η οποία ανέλαβε τα καθήκοντά της τον Ιανουάριο, είπε ότι γενικότερα τα κρυπτονομίσματα δίνουν υποσχέσεις.
Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες ημέρες υπήρξε αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος στην αγορά κρυπτονομισμάτων, που επιτάθηκε από την αποκάλυψη ότι η αυτοκινητοβιομηχανία του Elon Musk, Tesla, αγόρασε 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια σε bitcoin ενώ στο άμεσο μέλλον θα τα δέχεται κρυπτονομίσματα αντί πληρωμής σε fiat money, δηλαδή σε τραπεζογραμμάτια.
Ως αποτέλεσμα, η τιμή του bitcoin «σκαρφάλωσε» τη Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών, πάνω από τα 48.000 δολάρια.

Στο στόχαστρο των αρχών

Το κερδοσκοπικό κύμα το οποίο έχει ξεσηκώσει η αγορά κρυπτονομισμάτων την έφερε στο στόχαστρο των εποπτικών αρχών και, γενικότερα, των υπευθύνων χάραξης πολιτικής.
Σύμφωνα με την Αμερικανή υπουργό Εξωτερικών, Janet Yellen, η εντεινόμενη κακή χρήση (misuse) του bitcoin και άλλων περιουσιακών στοιχείων τέτοιου είδους αποτελεί πρόβλημα.
Μάλιστα, όπως πρόσθεσε, ο νέες τεχνολογίες είναι πολλά υποσχόμενες, αλλά «πρέπει να αντικρίσουμε και την πραγματικότητα: τα κρυπτονομίσματα έχουν χρησιμοποιηθεί για να ξεπλυθούν κέρδη εμπόρων ναρκωτικών στο Διαδίκτυο• υπήρξαν εργαλείο για τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας».
Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί πως δεν είναι η πρώτη φορά που η Janet Yellen προέβη σε τέτοια σχόλια.
Τον Ιανουάριο, ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής της Γερουσίας, είπε:
«Νομίζω ότι πρέπει, πραγματικά, να εξετάσουμε τρόπους με τους οποίους μπορούμε να περιορίσουμε τη χρήση των κρυπτονομισμάτων και να διασφαλίσουμε ότι δεν θα συμβαίνει ξέπλυμα χρήματος μέσω αυτών των καναλιών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης