Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Χαλαρώνουν τα περιοριστικά μέτρα πολλές Πολιτείες – Σύσταση για χρήση διπλής μάσκας

ΗΠΑ: Χαλαρώνουν τα περιοριστικά μέτρα πολλές Πολιτείες – Σύσταση για χρήση διπλής μάσκας
Πάνω από 471.000 οι θάνατοι
Σχετικά Άρθρα

Στην χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων κατά του κορωνοϊού προχωρούν ολοένα και περισσότερες Πολιτείες των ΗΠΑ, όπου τα κρούσματα εξακολουθούν να είναι μειωμένα σε καθημερινή βάση.
Είναι χαρακτηριστικό πως το τελευταίο 24ωρο οι ΗΠΑ κατέγραψαν λίγο περισσότερες από 93.000 νέες μολύνσεις και 3.219 νέους θανάτους, μετρώντας συνολικά περισσότερους από 471.000 νεκρούς και περίπου 27,3 εκατομμύρια κρούσματα.
Πάντως αν και οι ειδικοί υποστηρίζουν πως κάθε άλλο παρά έχει τελειώσει η επιδημία και πως οι πολίτες πρέπει να τηρούν τα μέτρα, κυβερνήτες σε αρκετές Πολιτείες ανακοινώνουν την χαλάρωση των περιορισμών.
Στην Μοντάνα ο κυβερνήτης Greg Gianforte ανακοίνωσε πως αύριο Παρασκευή 12/2 θα λήξει η υποχρεωτική χρήση μάσκας, αν και είπε πως ο ίδιος θα συνεχίσει να φορά, στο Σικάγο αποφασίστηκε ότι μπορεί να αυξηθεί ο αριθμός όσων είναι μέσα σε εστιατόρια, μπαρ, στη Νέα Υόρκη ο κυβερνήτης Andrew Cuomo υποστήριξε ότι από τις 23/2 μπορούν να ανοίξουν τα μεγάλα στάδια πάντα με βάση τις υποδείξεις των ειδικών, της τήρησης των μέτρων προστασίας (χρήση μάσκας, τήρηση αποστάσεων) και εφόσον έχουν αρνητικό τεστ 72 ωρών ενώ στο Νέο Μεξικό η κυβερνήτης ανακοίνωσε πως αίρεται η υποχρεωτική καραντίνα για όσους πολίτες προέρχονται από υψηλού ρίσκου περιοχές.

Προειδοποιήσεις ειδικών για τις μεταλλάξεις

Παρόλο αυτά οι ειδικοί εξακολουθούν να προειδοποιούν πως οι μεταλλάξεις εξακολουθούν να απειλούν την επιδημιολογική εικόνα της χώρας, επισημαίνοντας πως είναι «μεγάλο ρίσκο» η χαλάρωση των περιορισμών.
Μάλιστα τα αμερικανικά Κέντρα Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (CDC) υποστηρίζουν πως η χρήση διπλής μάσκας μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την προστασία έναντι του κορωνοϊού.
Συγκεκριμένα, αναφέρουν πως η χρήση μιας υφασμάτινης μάσκας και η τοποθέτηση και μιας χειρουργικής μάσκας, μπορεί να μπλοκάρει το 92,5% των δυνητικά μολυντικών μορίων του ιού.
Επιπλέον, τα CDC υποστηρίζουν πως οι πολίτες που έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις των εμβολίων μπορούν να εξαιρεθούν της καραντίνας εφόσον έρθουν σε επαφή με κάποιον ασθενή της covid, αν και επισημαίνεται πως σε καμία περίπτωση αυτοί δεν θα πρέπει να μην τηρούν τα μέτρα προστασίας
Όσον αφορά τους εμβολιασμούς, εκτιμάται ότι έχουν διανεμηθεί περίπου 66 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων και ότι έχουν χορηγηθεί τουλάχιστον 44,77 εκατομμύρια δόσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης