Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Volkswagen πειραματίζεται στην Κίνα με τα ιπτάμενα οχήματα – Αίτημα να λάβει δοκιμαστική άδεια

Η Volkswagen πειραματίζεται στην Κίνα με τα ιπτάμενα οχήματα – Αίτημα να λάβει δοκιμαστική άδεια

Η Morgan Stanley υπολογίζει ότι η εν λόγω αγορά θα εκτιναχθεί στο 1,5 τρισ. δολάρια έως το 2040 – Ποιοι είναι οι «παίκτες»

Σχετικά Άρθρα
Πειράματα σχετικά με την τεχνολογία των ιπτάμενων οχημάτων πραγματοποιεί η Volkswagen στην Κίνα, όπως γνωστοποίησε η εταιρεία, ακολουθώντας το παράδειγμα κι άλλων αυτοκινητοβιομηχανιών, οι οποίες έχουν στραφεί στην ανάπτυξη της συγκεκριμένης τεχνολογίας σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021.
«Πέραν της προοπτικής των οχημάτων χωρίς οδηγό (αυτοκινούμενα οχήματα), η προοπτική της κάθετης κινητικότητας (οχήματα που μπορούν να απογειωθούν και να προσγειωθούν κάθετα), ενδέχεται να αποτελέσει το επόμενο βήμα για την προσέγγισή μας αναφορικά με την κινητικότητα των οχημάτων στο μέλλον ειδικότερα στην αγορά της Κίνας», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της γερμανικής εταιρείας.

Βιομηχανική παραγωγή

«Επομένως, ερευνούμε πιθανά projects και συνεργάτες σε μια μελέτη σκοπιμότητας που πραγματοποιούμε για να προσδιορίσουμε τη δυνατότητα αυτή η προσέγγιση να τεθεί σε βιομηχανική παραγωγή.
Σε συνέντευξή του με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Volkswagen Herbert Diess στο Linkedin, ο επικεφαλής της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κίνα, Stephan Woellenstein, δήλωσε ότι η εταιρεία ήθελε να αναπτύξει ένα όχημα με την τεχνολογία drone που θα μπορούσε να λάβει άδεια, δίνοντάς του έναν τρόπο να συμμετάσχει σε αυτήν τη μελλοντική αγορά.

Ρομπο-ταξί

Η αγορά ΙΧ της Κίνας είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο και ο γερμανικός όμιλος αντλεί το σημαντικότερο μέρος των εσόδων του από τις πωλήσεις στην ασιατική χώρα.
Πολλές εταιρείες από startups έως αυτοκινητοβιομηχανίες, έχουν επιδοθεί σε ένα αγώνα δρόμου προκειμένου να αναπτύξουν «ρομπο-ταξί» για δημόσια χρήση, ελπίζοντας να αποσπάσουν μερίδιο από μια αγορά, η αξίας της οποίας σύμφωνα με τη Morgan Stanley θα εκτιναχθεί στο 1,5 τρισ. δολάρια έως το 2040.

Ανταγωνισμός

Εταιρείες κολοσσοί στον κλάδο τους, όπως η Volkswagen και η Airbus, ή μικρές ομάδες όπως η αμερικανική Joby, και οι γερμανικές Lilium και Volocopter, οι οποίες στηρίζονται ως προς τα κεφάλαιά τους από εταιρείες όπως η Daimler και η Intel, έχουν υπό εξέταση παρόμοια σχέδια.
Τον περασμένο Νοέμβριο η Lilium ανακοίνωσε ότι θα δημιουργήσει έναν κόμβο κοντά στο Ορλάντο, δίνοντας τη δυνατότητα στους 20 εκατ. κατοίκους της πολιτείας να κάνουν χρήση του ηλεκτρικού της αεροσκάφους, το οποίο δύναται να απογειωθεί κάθετα και να πετάξει σε μια ακτίνα 300 χιλιομέτρων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης