Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στα 699 εκατ. ευρώ οι ζημιές της TUI στο δ' 3μηνο του 2020

tags :
Στα 699 εκατ. ευρώ οι ζημιές της TUI στο δ' 3μηνο του 2020
Η TUI δήλωσε ότι μείωσε τη μηνιαία ταμειακή εκροή σε 300 εκατ. ευρώ, από το αναμενόμενο επίπεδο των 400 έως 450 εκατ. ευρώ
Η TUI Group, η μεγαλύτερη εταιρεία ταξιδίων στον κόσμο, σημείωσε ζημιές 699 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο χρήσης, αλλά δήλωσε ότι μείωσε το κόστος για να περιορίσει τον αντίκτυπο μιας άλλης περιόδου που επλήγη από lockdown και περιορισμούς ταξιδιων.
Για το τρίμηνο που έληξε στα τέλη Δεκεμβρίου, η TUI δήλωσε ότι μείωσε τη μηνιαία ταμειακή εκροή σε 300 εκατ. ευρώ, από το αναμενόμενο επίπεδο των 400 έως 450 εκατ. ευρώ.
Αυτό σήμαινε ότι τα προσαρμοσμένα βασικά κέρδη (EBIT) της TUI για το τρίμηνο ανήλθαν στα 699 εκατ. ευρώ, σε σύγκριση με την απώλεια 146,7 εκατ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2019.

Εκτόξευση τουριστικών πωλήσεων αναμένει η TUI το 2021

«Η αγγλική αγορά έχει ιδιαίτερη σημασία για την εταιρεία μας», καθώς προχωρούν οι εμβολιασμοί κατά Covid-19 στη χώρα.
Διατηρεί τα σχέδια της η TUI για το φετινό καλοκαίρι, προσφέροντας το 80% από το συνηθισμένο της πρόγραμμα διακοπών, αναμένοντας αύξηση της ζήτησης από τη Βρετανία, καθώς προχωρούν οι εμβολιασμοί κατά Covid-19 στη χώρα.
Η μεγαλύτερη ταξιδιωτική εταιρεία στον κόσμο δήλωσε σήμερα (9/2/21) ότι οι τιμές είναι υψηλότερες και οι πελάτες έχουν αποταμιεύσει χρήματα τα οποία θα θέλουν να δαπανήσουν, υποδηλώνοντας ότι θα υπάρξει καθυστερημένη αύξηση των κρατήσεων, καθώς όλο και περισσότερα άτομα κάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.
Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο ότι οι τρέχουσες πωλήσεις βρίσκονται μόνο στο 56% του 2019.

Τι δηλώνει ο CEO της εταιρείας

«Η αγγλική αγορά έχει ιδιαίτερη σημασία για την εταιρεία μας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος, Fritz Joussen.
«Βλέπουμε έναν εντυπωσιακό ρυθμό και φιλόδοξους στόχους σχετικά με τους εμβολιασμούς.
Η ζήτηση παραμένει ισχυρή, οι άνθρωποι θέλουν να ταξιδέψουν», είπε χαρακτηριστικά.
Ο Joussen ανάφερε ότι η τάση της αγοράς των διακοπών που αντικατοπτρίζεται στις υπάρχουσες κρατήσεις «είναι καλή ένδειξη».
Κάλεσε επίσης τις κυβερνήσεις να «χρησιμοποιήσουν όλες τις ευκαιρίες» για να διευκολύνουν τους περιορισμούς και να αποκαταστήσουν τις ταξιδιωτικές ελευθερίες το συντομότερο δυνατό.
Τέλος, σημείωσε ότι αναμένει από τη Βρετανία να επιτύχει την ανοσία της αγέλης και να έχει εμβολιάσει το 75% του πληθυσμού της έως τα μέσα Ιουλίου.

Ένα μεγάλο στοίχημα

Η αναμονή της αύξησης των πωλήσεων αποτελεί μεγάλο στοίχημα για την γερμανική ταξιδιωτική εταιρεία, καθώς ανακοίνωσε καθαρές ζημιές 802,9 εκατ. ευρώ για το α΄ τρίμηνο χρήσης το 2021 έναντι των 128,6 εκατ. ευρώ πριν από ένα χρόνο.
Επίσης, ο τζίρος της περιόδου διαμορφώθηκε στα 468,1 εκατ. ευρώ σε σχέση με τα 3,85 δισ. ευρώ πριν από ένα χρόνο.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης