Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε επίπεδο - ρεκόρ οι τραπεζικές καταθέσεις στην Ιαπωνία τον Ιανουάριο 2021 στα 7,6 τρισ. δολάρια

Σε επίπεδο - ρεκόρ οι τραπεζικές καταθέσεις στην Ιαπωνία τον Ιανουάριο 2021 στα 7,6 τρισ. δολάρια
Οι συνολικές καταθέσεις στις εμπορικές τράπεζες στην Ιαπωνία αυξήθηκαν κατά 9,8% τον Ιανουάριο του 2021 στα 7,6 τρισ. δολάρια

Αυξήθηκαν σε επίπεδο-ρεκόρ οι τραπεζικές καταθέσεις στην Ιαπωνία τον Ιανουάριο του 2021, σε μια ένδειξη ότι οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά συνεχίζουν να συσσωρεύουν μετρητά για να προστατευτούν από την παρατεταμένη ζημιά που προκαλεί η πανδημία.
Οι συνολικές καταθέσεις στις εμπορικές τράπεζες αυξήθηκαν κατά 9,8% τον Ιανουάριο έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του προηγουμένου έτους, στα 806,2 τρισ. Γιεν (7,6 τρισ. δολάρια), μετά από την αύξηση 9,3% τον Δεκέμβριο.
Οι επιχειρήσεις συσσωρεύουν λεφτά από επιδοτήσεις και δάνεια που έλαβαν ως προστασία από την υγειονομική κρίση, ενώ τα νοικοκυριά περιορίζουν τις δαπάνες τους εξαιτίας του τρίτου κύματος της αύξησης του κορωνοϊού.
Ο ρυθμός ωστόσο αύξησης του τραπεζικού δανεισμού επιβραδύνθηκε, καθώς οι μεγάλοι δανειολήπτες έχουν ήδη συγκεντρώσει δάνεια για να αντιμετωπίσουν το πλήγμα από την πανδημία.
Τα εκκρεμή δάνεια προς τις ιαπωνικές τράπεζες, αυξήθηκαν 6,1% τον Ιανουάριο σε σχέση με το προηγούμενο έτος, και διαμορφώθηκαν στο ποσό-ρεκόρ των 578,1 τρισ. Γιεν.
Κάποιες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις δανείζονται περισσότερα αλλά δεν φαίνεται να υπάρχει μεγάλη αύξηση στις αιτήσεις για επιπλέον δάνεια.
Η ζήτηση για δαπάνες παραμένει επίσης ασθενής, ανέφερε στέλεχος της BoJ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης