Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νότια Κορέα: Κατασκευάζει το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο στον κόσμο, αξίας 43,2 δισ. δολ.

Νότια Κορέα: Κατασκευάζει το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο στον κόσμο, αξίας 43,2 δισ. δολ.
Το έργο αποτελεί βασική συνιστώσα της νέας πράσινης συμφωνίας (Green New Deal)

Σχέδιο αξίας 48,5 τρισ. γουόν (43,2 δισ. δολάρια) για την κατασκευή του μεγαλύτερου αιολικού σταθμού στον κόσμο έως το 2030, παρουσίασε η Νότια Κορέα, ως μέρος των προσπαθειών για την προώθηση μιας φιλικότερης προς το περιβάλλον ανάκαμψης από την πανδημία του COVID-19, σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Reuters τη Παρασκευή (5/2/21).
Όπως μεταδίδει το Reuters, το έργο αποτελεί βασική συνιστώσα της νέας πράσινης συμφωνίας (Green New Deal) του προέδρου, Moon Jae-in, που ξεκίνησε πέρυσι με σκοπό να περιορίσει την εξάρτηση της χώρας του από τα ορυκτά καύσιμα και να την καταστήσει ουδέτερη ως προς τον άνθρακα έως το 2050.
Ο Moon Jae-in παρακολούθησε την τελετή υπογραφής για το εργοστάσιο στη νοτιοδυτική παραλιακή πόλη Sinan, το οποίο θα έχει μέγιστη χωρητικότητα 8,2 gigawatts.
«Με αυτό το έργο, επιταχύνουμε μία φιλική προς το περιβάλλον ενεργειακή μετάβαση και προχωράμε με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα προς την ουδετερότητα του άνθρακα (carbon neutrality)», δήλωσε ο Moon στην εκδήλωση.Στην τελετή συμμετείχαν, επίσης, εταιρείες κοινής ωφελείας και μηχανικής, συμπεριλαμβανομένων των Korea Electric Power Corp, SK E&S, Hanwha Engineering & Construction Corp, Doosan Heavy Industries & Construction Co., CS Wind Corp και Samkang M&T Co.

Η άντληση των κεφαλαίων

Οι προαναφερθείσες εταιρείες θα παράσχουν 47,6 τρισεκατομμύρια won της απαιτούμενης χρηματοδότησης και η κυβέρνηση τα υπόλοιπα 0,9 τρισεκατομμύρια won, δήλωσε το γραφείο του προέδρου Moon.
Τέλος το γραφείου του προέδρου είπε ότι το έργο θα παρέχει έως και 5.600 θέσεις εργασίας και θα συμβάλει στην επίτευξη ενός στόχου για την αύξηση της χωρητικότητας της αιολικής ενέργειας της χώρας σε 16,5 gigawatts έως το 2030 από 1,67 gigawatts που είναι τώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης