Τελευταία Νέα
Διεθνή

Biden: «Ακραίος ανταγωνισμός» με Κίνα αλλά όχι σύγκρουση

Biden: «Ακραίος ανταγωνισμός» με Κίνα αλλά όχι σύγκρουση
Ο Αμερικανός πρόεδρος διαβεβαίωσε ότι θέλει να αποφύγει μία «σύγκρουση» ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες στον κόσμο
Σχετικά Άρθρα

Η αντιπαλότητα μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας είναι πιθανόν να πάρει τη μορφή ενός «ακραίου ανταγωνισμού», προειδοποίησε ο Αμερικανός πρόεδρος Joe Biden.
Διαβεβαίωσε πάντως ότι θέλει να αποφύγει μία «σύγκρουση» ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες στον κόσμο σε συνέντευξή του στο CBS.
Ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε γνωστό, πως δεν έχει ακόμη μιλήσει με τον Κινέζο ομόλογό του, Xi Jinping, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «δεν είχε κανένα λόγο να μην του τηλεφωνήσει».
«Είναι πολύ σκληρό.
Αυτός δεν έχει, και δεν το λέω ως κριτική, είναι ακριβώς η πραγματικότητα, δεν έχει ίχνος δημοκρατίας μέσα του», πρόσθεσε ο Joe Biden.

Όχι σε άρση κυρώσεων για Ιράν

Οι κυρώσεις σε βάρος του Ιράν δεν θα αρθούν, όσο η Ισλαμική Δημοκρατία δεν τηρεί τις δεσμεύσεις της όσον αφορά το πυρηνικό πρόγραμμα, δήλωσε σχετικά ο Joe Biden.
Σε ερώτηση για την πιθανότητα άρσης των κυρώσεων ώστε να πειστεί η Τεχεράνη να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων προκειμένου για διασωθεί η συμφωνία για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, ο Biden απάντησε «Όχι.».
Εξάλλου σε ερώτηση, για το αν οι Ιρανοί πρέπει πρώτα να σταματήσουν να εμπλουτίζουν ουράνιο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ έγνεψε καταφατικά αλλά χωρίς να γίνει σαφής, αφού επιτρέπεται στην Τεχεράνη ο εμπλουτισμός εντός ορισμένων ορίων στο πλαίσιο της διεθνούς συμφωνίας του 2015.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης