Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Ξανά στα δικαστήρια ο Alexei Navalny κατηγορούμενος για συκοφαντική δυσφήμιση

Ρωσία: Ξανά στα δικαστήρια ο Alexei Navalny κατηγορούμενος για συκοφαντική δυσφήμιση
Στα δικαστήρια μεταφέρθηκε ο A. Navalny κατηγορούμενος για συκοφαντία
Σχετικά Άρθρα

Ο επικριτής του Κρεμλίνου Alexei Navalny μεταφέρθηκε σήμερα 5/2 το πρωί στο δικαστήριο Μπάμπουσκίνσκι της Μόσχας, όπου πέριξ του κτιρίου υπήρχαν δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, για να παραστεί εκ νέου στην ακροαματική διαδικασία μια άλλης δικαστικής υπόθεσης, στην οποία κατηγορείται για συκοφαντική δυσφήμιση ενός 95χρoνου βετεράνου πολέμου, η οποία είχε ανασταλεί εξαιτίας του ότι ο Navalny νοσηλευόταν στη Γερμανία μετά τη δηλητηρίαση του με νευροτοξικό παράγοντα της οικογένειας "Νοβιτσόκ".
Συγκεκριμένα, ο ηγέτης της εξωκοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης κατηγορείται ότι συκοφάντησε εν γνώσει του και σκόπιμα διαδίδοντας ψευδή στοιχεία για τον βετεράνο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου Ignat Artemenko, που συμμετείχε σε ένα διαφημιστικό σποτ που είχε θέμα την συνταγματική αναθεώρηση

Εναντίον είχε ασκηθεί δίωξη στα μέσα Ιουνίου

Τότε ο Navalny είχε αναφέρει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι οι άνθρωποι που συμμετείχαν στο προπαγανδιστικό αυτό διαφημιστικό σποτ για την συνταγματική αναθεώρηση του τηλεοπτικού δικτύου RT , είναι "τσιράκια και προδότες".
Σύμφωνα με την εκδοχή της ανάκρισης, οι λέξεις αυτές ήταν προσβλητικές για τον Αρτεμένκο, ο οποίος όταν πληροφορήθηκε για την ανάρτηση αυτή με τους εν λόγω χαρακτηρισμούς από έναν γείτονα του και ζήτησε να του την δείξουν, η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε.
"Ο Navalny με συνειδητή πρόθεση διέδωσε ψευδή στοιχεία για τον Artemenko.
Τα στοιχεία αυτά, τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, του προκάλεσαν ηθική βλάβη", δήλωσε ο εισαγγελέας
Ο ίδιος ο Navalny αρνήθηκε την κατηγορία και είπε κατά την διάρκεια της δίκης: "όχι φυσικά δεν την δέχομαι" και προσέθεσε ότι δεν γνωρίζει τον βετεράνο Artemenko και ότι ποτέ δεν τον γνώριζε.
Η συνήγοροι υπεράσπισης του δήλωσαν ότι ο Navalny στο σχόλιο του προέβη σε αξιολογικές κρίσεις και δεν δυσφήμισε τον βετεράνο πολέμου.
Κατά την άποψη του εμπειρογνώμονα σε ζητήματα λεξικογραφίας και καθηγητή Anatoly Baranov, ο οποίος συνέταξε γλωσσολογικό πόρισμα κατά παράκληση της υπεράσπισης, δήλωσε ότι οι διατυπώσεις του Navalny δεν περιέχουν αναφορές για κάποια οποιαδήποτε γεγονότα τα οποία μπορούν να διαψευσθούν, αλλά απλώς αξιολογικούς αρνητικούς χαρακτηρισμούς.
Η συκοφαντία δε, σύμφωνα με τον Baranov, είναι η εκ προθέσεως διάδοση ψευδών γεγονότων για έναν άνθρωπο που έχει στόχο να βλάψει την φήμη του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης