Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εντός του Φεβρουαρίου ξεκινά η Ουγγαρία εμβολιασμούς με το κινεζικό εμβόλιο

Εντός του Φεβρουαρίου ξεκινά η Ουγγαρία εμβολιασμούς με το κινεζικό εμβόλιο
Τον Ιανουάριο, η Βουδαπέστη είχε γίνει η πρώτη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είχε συνάψει συμφωνίες παράδοσης του εμβολίου Sinopharm
Σχετικά Άρθρα
Η Ουγγαρία προβλέπει να ξεκινήσει να χορηγεί στους κατοίκους της το εμβόλιο κατά του νέου κορωνοϊού Sinopharm, που κατασκευάστηκε στην Κίνα, εντός του μήνα Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε η κυβέρνηση σήμερα 5/2.
Τον Ιανουάριο, η Βουδαπέστη είχε γίνει η πρώτη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είχε συνάψει συμφωνίες παράδοσης του εμβολίου Sinopharm (5 εκατομμύρια δόσεις), αλλά επίσης και του ρωσικού εμβολίου Sputnik V (2 εκατομμύρια δόσεις).
Η κινεζική παράδοση «είναι αρκετή για 2,5 εκατομμύρια ανθρώπους», δήλωσε ο Gergely Goulias, ο προσωπάρχης του πρωθυπουργού Viktor Orban, σε δημοσιογράφους, στη Βουδαπέστη.
«Επαρκεί για 250.000 ανθρώπους τον Φεβρουάριο, τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, κατόπιν για τους υπόλοιπους μετά τον Απρίλιο», συμπλήρωσε.
Ο Viktor Orban έχει προηγουμένως δηλώσεις ότι θα επέλεγε για τον ίδιο το κινεζικό εμβόλιο και είπε σήμερα αυτό «βρίσκεται καθ’ οδόν».
Ωστόσο, συμπλήρωσε πως επιπλέον τεστ πρέπει να γίνουν από τις ουγγρικές αρχές.
Το πρώτο φορτίο ρωσικών εμβολίων ενδέχεται να χορηγηθεί στους Ούγγρους «ίσως την επόμενη εβδομάδα», εν αναμονή της τελικής έγκρισης από την ουγγρική αρχή δημόσιας υγείας, εξήγησε ο Orban.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης