Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Μυστήριο καλύπτει τον «αιφνίδιο θάνατο» του γιατρού που ανέλαβε τον Navalny μετά την δηλητηρίαση

Ρωσία: Μυστήριο καλύπτει τον «αιφνίδιο θάνατο» του γιατρού που ανέλαβε τον Navalny μετά την δηλητηρίαση
Λίγες ημέρες μετά τη φυλάκιση του αρχηγού της ρωσικής αντιπολίτευσης, ο άνθρωπος που γνώριζε τα περισσότερα στοιχεία για την επίθεση εις βάρος του χάνει τη ζωή του υπό μυστηριώδεις συνθήκες
Σχετικά Άρθρα
Λίγες ημέρες μετά τη φυλάκιση του αρχηγού της ρωσικής αντιπολίτευσης, ο άνθρωπος που γνώριζε τα περισσότερα στοιχεία για την επίθεση εις βάρος του χάνει τη ζωή του υπό μυστηριώδεις συνθήκες
νας κορυφαίος γιατρός που εργαζόταν στο ρωσικό νοσοκομείο όπου νοσηλεύτηκε ο Alexei Navalny, ο αρχηγός της ρωσικής αντιπολίτευσης, αμέσως μετά την απόπειρα δολοφονίας εις βάρος του με δηλητήριο το περσινό καλοκαίρι, έχασε τη ζωή του, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το νοσοκομείο.
Ο Sergey Maximishin, αναπληρωτής διευθυντής του νοσοκομείου επειγόντων περιστατικών Omsk, έχασε τη ζωή του σε ηλικία 55 ετών, σύμφωνα με ανακοίνωση του νοσοκομείου.
«Λυπόμαστε που σας πληροφορούμε ότι ο αναπληρωτής διευθυντής αναισθησιολογίας και ανάνηψης του νοσοκομείου έκτακτης ανάγκης νούμερο 1, εργαζόμενος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πολιτείας Ομσκ, με PhD στις ιατρικές επιστήμες, Maximishin Sergey Valentinovich, απεβίωσε αιφνιδίως», ανέφερε στη λιτή ανακοίνωσή του το νοσοκομείο, χωρίς να προσδιορίζει την αιτία του πρόωρου θανάτου του.

Καρδιακή προσβολή, δείχνουν τα «προκαταρκτικά στοιχεία»

Εκπρόσωπος του τοπικού υπουργείου υγείας δήλωσε την Παρασκευή στο CNN ότι σύμφωνα με «προκαταρκτικά στοιχεία» ο Maximishin πέθανε από καρδιακή προσβολή.
Ωστόσο, δεν μπορούσε να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες.
Ο Ναβαλνί αρχικά εισήχθη στο τμήμα δηλητηριάσεων του συγκεκριμένου νοσοκομείου στις 20 Αυγούστου, αφού ασθένησε μετά την έκθεσή του στο στρατιωτικής χρήσης δηλητήριο Νόβιτσοκ στη διάρκεια πτήσης από τη Σιβηρία προς τη Μόσχα. Το αεροπλάνο προσγειώθηκε εκτάκτως στο Ομσκ.
Ο Maximishin δεν είχε προχωρήσει σε δηλώσεις στον Τύπο στη διάρκεια της νοσηλείας του Navalny, ήταν όμως ένας από τους επικεφαλής του νοσοκομείου.
Ο Navalny τέθηκε σε τεχνητό κώμα και εντέλει φυγαδεύτηκε στο Βερολίνο, όπου πέρασε πέντε μήνες νοσηλευόμενος.
Αφού επέστρεψε στη Ρωσία, συνελήφθη και καταδικάστηκε σε φυλάκιση αυτή την εβδομάδα, με την πρόφαση της παραβίασης των όρων αναστολής μιας προηγούμενης καταδίκης του.

Η απόφαση προκάλεσε έντονες διεθνείς αντιδράσεις.

Ο Navalny υποστηρίζει ότι η δηλητηρίασή του ήταν έργο των ρωσικών υπηρεσιών ασφαλείας και του ίδιου του προέδρου Vladimir Putin, κατηγορίες που το Κρεμλίνο έχει αρνηθεί επανειλημμένως.
Έρευνα του CNN και της Bellingcat τον Δεκέμβριο κατέληξε ότι υπήρξε πράγματι εμπλοκή της Ρωσικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB) στην επίθεση εις βάρος του Navalny.
Ο ίδιος ο Navalny κατάφερε να κάνει έναν από τους πράκτορες να παραδεχθεί ότι εκείνος τον δηλητηρίασε τοποθετώντας το Νόβιτσοκ στα εσώρουχά του.
Ο Leonid Volkov, επικεφαλής προσωπικού του Navalny, επιβεβαίωσε ότι ο Maximishin ήταν υπεύθυνος για τη θεραπεία του αρχηγού της αντιπολίτευσης.

Ο μόνος που γνώριζε τα περισσότερα για την κατάσταση του Νavalny

«Ο Maximishin ήξερε καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο την κατάσταση του Alexei, επομένως δεν μπορώ να αποκλείσω την πιθανότητα ο θάνατός του να μην ήταν τυχαίος», δήλωσε στο CNN.
«Ωστόσο, το σύστημα υγείας της Ρωσίας είναι σε πολύ κακή κατάσταση και δεν είναι σπάνιοι οι αιφνίδιοι θάνατοι των γιατρών στην ηλικία του.
Αμφιβάλλω για το κατά πόσον θα διερευνηθούν οι συνθήκες θανάτου του», πρόσθεσε.
Ο υπουργός υγείας του Ομσκ δήλωσε σε ανακοίνωσή του ότι ο Maximishin εργάστηκε στο νοσοκομείο επί 28 έτη, σώζοντας χιλιάδες ζωές.
«Κυριολεκτικά ξαναέφερε ανθρώπους στη ζωή.
Θα μας λείψει πάρα πολύ ο Δρ. Maximishin.
Έφυγε υπερβολικά νωρίς και εξαιτίας αυτού του γεγονότος, ο πόνος της απώλειας γίνεται ακόμη πιο πικρός», σημείωσε ο Alexander Murakovski σε ανακοίνωσή του.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης