Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία απέλασε τρεις Ευρωπαίους διπλωμάτες για συμμετοχή σε διαδηλώσεις υπέρ του Navalny

Η Ρωσία απέλασε τρεις Ευρωπαίους διπλωμάτες για συμμετοχή σε διαδηλώσεις υπέρ του Navalny
Η Ρωσία απέλασε Ευρωπαίους διπλωμάτες

Η Ρωσία απέλασε διπλωμάτες από τη Γερμανία, την Πολωνία και τη Σουηδία για τη συμμετοχή τους σε παράνομες συγκεντρώσεις υπέρ του Alexei Navalny, γνωστοποίησε σήμερα 5/2 το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.
Ο EU Observer ανέφερε αρχικά, επικαλούμενος ανώνυμες πηγές, ότι η Ρωσία απέλασε τους τρεις διπλωμάτες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση ελήφθη μετά από συνομιλίες μεταξύ του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Sergey Lavrov και του Ύπατου Εκπροσώπου της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας Josep Borrell, ο οποίος επισκέφθηκε τη Μόσχα για πρώτη φορά.
Λίγο μετά τη διαρροή της ρωσικής απόφασης, το σουηδικό Υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε ότι ο διπλωμάτης τους είχε απελαθεί.
Πηγή από τη Μόσχα ανέφερε τις προηγούμενες ημέρες σε δημοσιογράφους ότι ένας Σουηδός διπλωμάτης συμμετείχε σε μια μη εγκεκριμένη συγκέντρωση στην Αγία Πετρούπολη στις 23 Ιανουαρίου.
Η σουηδική πρεσβεία είπε ότι ο διπλωμάτης είχε παρακολουθήσει μόνο τη διαδήλωση.
Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova, σχολίασε τις ενέργειες των πρεσβειών της Δύσης σχετικά με μη συντονισμένες ενέργειες στη Ρωσία και την παρουσία διπλωματών στη δίκη του Alexei Navalny, τονίζοντας ότι η Μόσχα θα «αντιμετωπίσει κάθε τέτοια υπόθεση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης