Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουγγαρία: Αρχίζει εμβολιασμούς με το ρωσικό εμβόλιο - Η πρώτη χώρα στην ΕΕ

Ουγγαρία: Αρχίζει εμβολιασμούς με το ρωσικό εμβόλιο - Η πρώτη χώρα στην ΕΕ

Η ρυθμιστική αρχή φαρμάκων της χώρας έδωσε άδεια στο κινεζικό εμβόλιο της Sinopharm για χρήση έκτακτης ανάγκης

Σχετικά Άρθρα
Η Ουγγαρία ίσως να ξεκινήσει να εμβολιάζει τους πολίτες με το ρωσικό εμβόλιο κατά της covid-19 Sputnik V από την ερχόμενη εβδομάδα, μετά την εξασφάλιση της άδειας για χρήση έκτακτης ανάγκης, που την κατέστησε την πρώτη χώρα της ΕΕ που θα το πράξει, ανακοίνωσε σήμερα στο κρατικό ραδιόφωνο ο πρωθυπουργός της χώρας,Victor Orban.


Δύο εκατομμύρια δόσεις στους επόμενους τρεις μήνες

Οι χώρες της ΕΕ, μέχρι τώρα, εξαρτώνται σχεδόν αποκλειστικά από το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech, αλλά η ρυθμιστική αρχή φαρμάκων της Ουγγαρίας ενέκρινε το Sputnik V τον περασμένο μήνα.
Με βάση μία συμφωνία, η οποία επίσης υπογράφτηκε τον περασμένο μήνα, η Ρωσία θα αποστείλει δύο εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου στην Ουγγαρία μέσα στους επόμενους τρεις μήνες, αρκετές για ένα εκατομμύριο πολίτες.
Η Ουγγαρία έλαβε τις πρώτες 40.000 δόσεις την περασμένη εβδομάδα.

Μέχρι τα μέσα Μαρτίου αναμένεται να έχουν εμβολιαστεί οι πολίτες άνω των 60

Όπως είπε ο Orban, 264.530 Ούγγροι--υγειονομικοί υπάλληλοι και οι πιο ευάλωτες ομάδες ηλικιωμένων--έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με την πρώτη δόση από τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna.
Ο πρωθυπουργός είπε ότι μέχρι τα μέσα Μαρτίου όλοι όσοι είναι άνω των 60, οι οποίοι έχουν συμπληρώσει σχετική αίτηση, θα εμβολιαστούν.

 Θα ξεπεράσουν τα δύο εκατομμύρια οι εμβολιασμένοι

«Μέχρι τις αρχές Απριλίου μπορεί να βρισκόμαστε στα δύο εκατομμύρια εμβολιασμένους και, αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και το κινεζικό εμβόλιο, τότε ο αριθμός των εμβολιασμένων και εκείνων που πέρασαν τον COVID-19 και απέκτησαν ανοσία θα ξεπερνά...τα δύο εκατομμύρια, το οποίο είναι πολύ θετικό», είπε ο Orban.

Πήρε έγκριση έκτακτης ανάγκης το κινεζικό εμβόλιο

Τέλος, η ρυθμιστική αρχή φαρμάκων της χώρας έδωσε επίσης άδεια για χρήση έκτακτης ανάγκης στο κινεζικό εμβόλιο της Sinopharm, αντί να περιμένει από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ) να δώσει το πράσινο φως. Έχει επίσης εγκρίνει τα εμβόλια των Pfizer-BioNTech, Moderna και AstraZeneca.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης