Τελευταία Νέα
Διεθνή

Nokia: Μικρότερη του αναμενόμενου η πτώση κερδών στο δ΄τρίμηνο 2020

tags :
Nokia: Μικρότερη του αναμενόμενου η πτώση κερδών στο δ΄τρίμηνο 2020
Οι μετοχές της Nokia έχουν καταγράψει έντονες μεταβολές τις τελευταίες δύο εβδομάδες, καθώς έχουν επηρεαστεί από την επενδυτική μανία στο retail

Καλύτερα έσοδα από το αναμενόμενο σημείωσε η φινλανδική εταιρεία Nokia για το δ΄τρίμηνο, καθώς και υποκείμενα κέρδη σήμερα (4/2/21), υποστηριζόμενη από την ανανέωση της στρατηγικής του νέου Διευθύνοντα Σύμβουλου, Pekka Lundmark.
Η Nokia δήλωσε ότι τα έσοδά της από τον Οκτώβριο μέχρι το Δεκέμβριο μειώθηκαν 5% στα 6,57 δισ.  ευρώ (7,89 δισεκατομμύρια δολάρια), ξεπερνώντας της επικρατούσες προβλέψεις των 6,42 δισ.  ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία του Refinitiv Eikon.
Η Nokia δήλωσε ότι τα καθαρά κέρδη Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου μειώθηκαν στα 0,14 ευρώ ανά μετοχή από τα 0,15 ευρώ πριν από ένα χρόνο, ξεπερνώντας την επικρατούσες προβλέψεις των 0,11 ευρώ.
Η Nokia προβλέπει ότι τα έσοδα του 2021 θα μειωθούν μεταξύ 20,6 δισεκατομμυρίων ευρώ και 21,8 δισεκατομμυρίων ευρώ, από 21,9 δισεκατομμύρια το 2020, προσθέτοντας ότι το περιθώριο λειτουργικού κέρδους θα είναι 7% -10%. Το περιθώριο κέρδους ήταν 9,7% πέρυσι.
Οι μετοχές της Nokia έχουν δει έντονες μεταβολές τις τελευταίες δύο εβδομάδες, καθώς έχουν επηρεαστεί από την επενδυτική μανία στο retail, μαζί με την Gamestop και άλλες εταιρείες τεχνολογίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης