Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bullard (Fed): Η ανάκαμψη για την αμερικανική οικονομία το 2021 θα είναι ισχυρή

Bullard (Fed): Η ανάκαμψη για την αμερικανική οικονομία το 2021 θα είναι ισχυρή
«Η νομισματική και δημοσιονομική πολιτική ήταν ιδιαίτερα επιθετική και τα σχετικά μακροοικονομικά αποτελέσματα ήταν πολύ καλύτερα από το αναμενόμενο» είπε ο πρόεδρος της Fed του St Louis
Σχετικά Άρθρα

Ισχυρή ανάκαμψη για την οικονομία των ΗΠΑ αναμένει ο πρόεδρος της Fed του St Louis, James Bullard, σύμφωνα με όσα δήλωσε την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου.
Η πανδημική κρίση θα σημειώσει ύφεση τους επόμενους μήνες καθώς ολοένα και περισσότεροι πολίτες θα εμβολιάζονται, αναφέρει ο Bullard, προσθέτοντας:
«To επίπεδο των αποταμιεύσεων είναι εξαιρετικά υψηλό, ενώ τρισεκατομμύρια δολάρια αναμένεται να πέσουν στην πραγματική οικονομία».
«Η νομισματική και δημοσιονομική πολιτική ήταν ιδιαίτερα επιθετική και τα σχετικά μακροοικονομικά αποτελέσματα ήταν πολύ καλύτερα από το αναμενόμενο», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Fed του St Louis.
Η ανοδική προοπτική του Bullard υποδηλώνει ότι το ποσοστό ανεργίας των ΗΠΑ θα μπορούσε να μειωθεί από το τρέχον 6,7% στο 4,8% «τους επόμενους μήνες».
Αυτό είναι υψηλότερο από το 3,5% που παρατηρήθηκε πριν από την πανδημία, αλλά λιγότερο, σημείωσε ο Bullard, από τον μέσο όρο του 5,6% την περίοδο μετά τον Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης