Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ζημιές για πρώτη φορά στην ιστορία της για την Santander - Στα 8,77 δισ. το 2020

tags :
Ζημιές για πρώτη φορά στην ιστορία της για την Santander - Στα 8,77 δισ. το 2020
Η διοίκηση της Santander εμφανίστηκε αισιόδοξη για την πορεία το 2021, προβλέποντας ανάκαμψη της κερδοφορίας το 2021
Για πρώτη φορά στην ιστορία της έκλεισε έτος με ζημιές η Santander, η μεγαλύτερη λιανική τράπεζα της ευρωζώνης, αλλά η διοίκηση δήλωσε ότι ήταν αισιόδοξη για βελτίωση φέτος, εάν η πορεία του εμβολιασμού είναι επιτυχημένη.
Ειδικότερα, η Santander ανακοίνωσε ζημιές 8,77 δισ. ευρώ, έναντι εκτίμησης για ζημιές 8,5 δισ. ευρώ, λόγω των προβλέψεων δανείων που είχαν ανακοινωθεί κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους.
Το τελικό αποτέλεσμα επιδεινώθηκε με την επιπλέον χρέωση 1,1 δισ. ευρώ που σχετίζεται με την προγραμματισμένη αναδιάρθρωση στις βρετανικές και ευρωπαϊκές επιχειρήσεις της το τέταρτο τρίμηνο.

Ανάκαμψη από το 2021

Η διοίκηση της τράπεζας εμφανίστηκε αισιόδοξη για την πορεία το 2021, προβλέποντας ανάκαμψη της κερδοφορίας το 2021.
"Δεν θα απογοητεύσουμε, αλλά ορίζω την άποψή μου ως ρεαλιστική αισιοδοξία", δήλωσε η Ana Botín, εκτελεστική πρόεδρος του Santander.
Η Santander δήλωσε ότι αναμένει να δημιουργήσει μια υποκείμενη απόδοση των ιδίων κεφαλαίων μεταξύ 9% και 10% φέτος, σε σύγκριση με 7,4% το 2020.

Στήριξη από την Αμερική

Η μονάδα της Λατινικής Αμερικής και της Βόρειας Αμερικής της Santander παρουσίασε την ισχυρότερη απόδοση, αντισταθμίζοντας την αδυναμία στην Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.
Τα έσοδα το τέταρτο τρίμηνο διατηρήθηκαν καλύτερα από το αναμενόμενο, σημειώνοντας αύξηση 1% από έτος σε έτος.
«Αν και η κρίση είναι παγκόσμια, η γεωγραφική και επιχειρηματική μας διαφοροποίηση μας βοήθησε για άλλη μια φορά και υπογράμμισε τη δύναμη της ομάδας και του μοντέλου μας», πρόσθεσε η κ. Botín.
Η Santander δήλωσε ότι θα πληρώσει μέρισμα 2,75 σεντ ανά μετοχή, το μέγιστο επιτρεπόμενο όριο σύμφωνα με τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Το κεφάλαιο που εξοικονομήθηκε μέσω του μειωμένου μερίσματος ώθησε τον δείκτη κοινών ιδίων κεφαλαίων της Santander, στο 12,34%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης