Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πέθανε από κορωνοϊό ο 100χρονος βετεράνος που συγκέντρωσε εκατομμύρια για το σύστημα υγείας

Πέθανε από κορωνοϊό ο 100χρονος βετεράνος που συγκέντρωσε εκατομμύρια για το σύστημα υγείας
Το 2020, είχε βάλει στόχο να καλύψει περίπου 2,5 χιλιόμετρα σε μία εκστρατεία πεζοπορίας που έκανε στην αυλή του σπιτιού του και ο έρανος συγκέντρωσε περίπου 34 εκατ. ευρώ
Πέθανε ο βετεράνος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου Tom Moore, ο οποίος είχε συγκεντρώσει εκατομμύρια λίρες για το υγειονομικό προσωπικό της πρώτης γραμμής που μαχόταν κατά του κορωνοϊού.
Η οικογένειά του ανακοίνωσε τον θάνατό του:
«Με μεγάλη θλίψη ανακοινώνουμε τον θάνατο του αγαπημένου μας πατέρα, λοχαγού Tom Moore».

Ο έρανος του συγκέντρωσε 34 εκατ. ευρώ και έγινε ήρωας!

Το 2020, έναν μήνα πριν τα γενέθλιά του στις 4 Μαΐου, είχε βάλει στόχο να καλύψει περίπου 2,5 χιλιόμετρα σε μία εκστρατεία πεζοπορίας που έκανε στην αυλή του σπιτιού του.
Σκοπός του ήταν διαδικτυακός έρανος, τα έσοδα του οποίου θα πήγαιναν στο βρετανικό σύστημα υγείας σε μία κίνηση προσφοράς για την μάχη των γιατρών κατά του κορονοϊού.
Η επιτυχία του εράνου ήταν τέτοια που αντί των αρχικών 1.000 λιρών τελικά συγκέντρωσε 30 εκατ. λίρες, δηλαδή γύρω στα 34 εκατομμύρια ευρώ και έγινε σχεδόν εθνικός ήρωας.
Στα γενέθλιά του, οπότε ολοκληρώθηκε ο έρανος, έλαβε περισσότερες από 150.000 κάρτες με ευχές, δείγμα της αγάπης του κόσμου.
Προσέλκυσε την προσοχή της βασιλικής οικογένειας, καθώς ανάμεσα στους δωρητές ήταν ο πρίγκιπας William και η δούκισσα του Κέιμπριτζ, ενώ ευχές του έστειλε ακόμα και η βασίλισσα Ελισάβετ.

tom-moore-fist-raised-1_hpMain_20200430-051940_16x9_992.jpgwww.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης