Τελευταία Νέα
Διεθνή

Weber (ΕΛΚ): Να εργαστούμε πιο εντατικά και με διαφάνεια για τα εμβόλια

Weber (ΕΛΚ): Να εργαστούμε πιο εντατικά και με διαφάνεια για τα εμβόλια
Δηλώσεις του επικεφαλής του ΕΛΚ, Manfred Weber
Στο ζήτημα των εμβολίων και τη διαφάνεια των συμβολαίων με τις φαρμακευτικές εταιρείες αναφέρθηκε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) Manfred Weber, μιλώντας σε δημοσιογράφους μία ημέρα πριν από την διαδικτυακή εκδήλωση του ΕΛΚ για τον καρκίνο με τίτλο «Ενωμένοι εναντίον του καρκίνου» και έκανε αναφορά και στο ζήτημα των εμβολίων.
«Πρέπει να εργαστούμε πιο εντατικά, όπως έκανε η Ursula Von der Leyen την Κυριακή (σ.σ.: πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής φαρμακευτικών εταιρειών), σε μια συμμαχία όλων των φαρμακευτικών εταιρειών», σημείωσε.
Πρόσθεσε ότι «για τις επόμενες εβδομάδες πιθανή απαγόρευση των εξαγωγών (εμβολίων) δεν είναι κάτι που δεν μπορούμε να φανταστούμε.
Μία απαγόρευση των εξαγωγών πρέπει να είναι μία επιλογή στο τραπέζι της ΕΕ».
Τόνισε ωστόσο ότι «προς το παρόν προσπαθούμε να υπερασπιστούμε και να προστατεύσουμε την ιδέα της ύπαρξης διεθνούς συνεργασίας».
Ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΕΛΚ επισήμανε ότι «αυτό που χρειαζόμαστε είναι γεγονότα και διαφάνεια.
Ως ΕΛΚ επιμένουμε στην διαφάνεια των συμβολαίων, είναι χρήματα των φορολογούμενων».
Σχετικά με την AstraZeneca ανέφερε ότι «το πραγματικό πρόβλημα στη συζήτηση με την AstraZeneca είναι ότι δεν έχουμε πρόσβαση στο βρετανικό συμβόλαιο.
Το ερώτημα είναι τι υποσχέθηκε η AstraZeneca στους Βρετανούς κι αν έχουν προνομιακή πρόσβαση».
Ο κ. Weber μιλώντας για το πιστοποιητικό εμβολιασμού σημείωσε ότι «πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε πάνω σε αυτό» προσθέτοντας ότι υπήρξε ήδη θετικό αποτέλεσμα από το Συμβούλιο την τελευταία φορά κι ότι πρέπει να υπάρξει επιτάχυνση.
Όσον αφορά τον αγώνα για την αντιμετώπιση του καρκίνου, τόνισε ότι το ΕΛΚ υποσχέθηκε να εστιάσει σ’ αυτή τη μάχη σημειώνοντας ότι η πανδημία πρέπει να μας κινητοποιήσει.
Η επιστήμη θα μπορούσε να κάνει μεγαλύτερα βήματα σε μικρότερο χρόνο.
Η εκδήλωση του ΕΛΚ θα πραγματοποιηθεί αύριο 3/2, από τις 16.10 μέχρι τις 18.00 Ελλάδος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης