Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ουρές για τη δεύτερη δόση των εμβολίων κατά της covid – Πάνω από 443.000 οι νεκροί

ΗΠΑ: Ουρές για τη δεύτερη δόση των εμβολίων κατά της covid – Πάνω από 443.000 οι νεκροί
Ο Ιανουάριος του 2021 και ο Δεκέμβριος του 2020 οι πιο θανατηφόροι μήνες στις ΗΠΑ
Σχετικά Άρθρα

Ουρές … για τη δεύτερη δόση των εμβολίων σχηματίζονται σε πολλές Πολιτείες των ΗΠΑ κυρίως λόγω της πολυπλοκότητας της διαδικασίας τη στιγμή που αρκετοί πολίτες, κυρίως ηλικιωμένοι, αδυνατούν να μεταβούν άμεσα στα εμβολιαστικά κέντρα.
Ενδεικτική είναι η περίπτωση της Πολιτείας του Χιούστον, η οποία συνέστησε στους πολίτες που περιμένουν να κάνουν τη δεύτερη δόση του εμβολίου, να κάνουν υπομονή, καθώς υπάρχει μεγάλη λίστα αναμονής.
Στις ΗΠΑ εκτιμάται ότι με την πρώτη δόση του εμβολίου έχουν εμβολιαστεί περίπου 26 εκατομμύρια πολίτες, τη στιγμή που σχεδόν 6 εκατομμύρια έχουν κάνει και τη δεύτερη δόση.
Πάντως πολλοί ειδικοί υποστηρίζουν πως θα καθυστερήσει η χορήγηση των δεύτερων δόσεων, ενώ η διαδικασία περιπλέκεται ακόμα περισσότερο και από τις διαφορετικές πρακτικές που ακολουθεί η κάθε Πολιτεία.
Επιπλέον, εντύπωση προκαλεί το στοιχείο ότι οι Αφροαμερικανοί που εμβολιάστηκαν κατά τον πρώτο μήνα του εμβολιαστικού προγράμματος, αποτελούν μόλις το 5% όσων έχουν εμβολιαστεί στις ΗΠΑ παρά το γεγονός, ότι βάσει των στατιστικών στοιχείων, είναι και η κατηγορία πολιτών που έχει πληγεί περισσότερο από την επιδημία, καθώς είναι 2,9 φορές πιο πιθανό να νοσηλευθούν λόγω covid-19 και 2,1 φορές πιο πιθανό να πεθάνουν.
Είναι χαρακτηριστικό πως σε κάποιες περιοχές τα εμβολιαστικά κέντρα βρίσκονται σε συνοικίες όπου ζουν κυρίως λευκοί και αντίστοιχες ανισότητες, εις βάρος των Αφροαμερικανών, παρατηρούνται και στη σύνδεση στο διαδίκτυο, απαραίτητη για να κλείσει κανείς ραντεβού προκειμένου να εμβολιαστεί κατά της covid-19.

Ο Ιανουάριος ο πιο θανατηφόρος μήνας

Ο Ιανουάριος του 2021 αποτέλεσε τον πιο θανατηφόρο μήνα για τις ΗΠΑ όσον αφορά την επιδημία του κορωνοϊού.
Ενδεικτικά αναφέρεται πως τον Ιανουάριο καταγράφηκε ένας στους πέντε θανάτους που έχουν αναφερθεί στην χώρα από την έναρξη της πανδημίας.
Συγκεκριμένα, αναφέρεται πως τον Ιανουάριο καταγράφηκαν περισσότεροι από 95.000 θάνατοι, ενώ ο Δεκέμβριος του 2020 ήταν ο δεύτερος πιο θανατηφόρος με περισσότερους από 77.000 νεκρούς.
Μέχρι πρότινος το αρνητικό ρεκόρ θανάτων στις ΗΠΑ «κατείχε» ο Απρίλιος του 2020 με σχεδόν 61.000 θανάτους.
Το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν πάνω από 130.000 νέες μολύνσεις και 1.881 θάνατοι, με τις ΗΠΑ να μετρούν συνολικά 26,32 εκατομμύρια κρούσματα και περισσότερους από 443.000 θανάτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης