Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Στα 1,8 δισ. ευρώ την εβδομάδα το κόστος ενός νέου lockdown για τις επιχειρήσεις

Ισπανία: Στα 1,8 δισ. ευρώ την εβδομάδα το κόστος ενός νέου lockdown για τις επιχειρήσεις
Σε έρευνα που διενεργήθηκε για λογαριασμό της ένωσης μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων CEPYME επισημαίνεται ότι νέα περιοριστικά μέτρα θα κοστίσουν επιπλέον 480.000 θέσεις εργασίας
Σχετικά Άρθρα

Απώλειες εσόδων 1,8 δισ. ευρώ σε εβδομαδιαία βάση θα κατέγραφαν οι ισπανικές εταιρείες στην περίπτωση που η κυβέρνηση επέβαλε νέο πανεθνικό lockdown, σύμφωνα με έρευνα η οποία δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου και διενήργησε η ένωση CEPYME που περιλαμβάνει μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.
Στην έρευνα επίσης επισημαίνεται ότι περίπου 480.000 θέσεις εργασίας θα βρίσκονταν σε κίνδυνο αν η Ισπανία επέβαλε περιορισμούς παρόμοιους με εκείνους που εφαρμόστηκαν από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο του 2020 κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown.

 Τοπικά μέτρα

Σε αντίθεση με τη Βρετανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία και άλλα ευρωπαϊκά κράτη, η Ισπανία ακολούθησε στην επιβολή καθολικού lockdown το περασμένο φθινόπωρο ή τον χειμώνα παρά την αύξηση των κρουσμάτων κατά τις τελευταίες έξι εβδομάδες.
Αντίθετα, οι περιφερειακές αρχές έχουν θέσει σε ισχύ κατά τόπους έναν συνδυασμό μέτρων που περιλαμβάνει απαγορεύσεις στην κυκλοφορία, περιορισμούς στις ώρες λειτουργίας των επιχειρήσεων και εν γένει μέτρα για τον περιορισμό των κοινωνικών επαφών.

Κόστος 1,2 δισ. την εβδομάδα

Σύμφωνα με την CEPYME τα μέτρα που λαμβάνονται σε τοπικό επίπεδο κοστίζουν στις επιχειρήσεις περίπου 1,2 δισ. ευρώ την εβδομάδα, με τις κατασκευές, τα ξενοδοχεία/καταλύματα και τις επιχειρήσεις λιανικών πωλήσεων να δέχονται το μεγαλύτερο πλήγμα.

Στήριξη

Καθώς η οικονομία αντιμετωπίζει τις συνέπειες της πανδημίας ο αριθμός των ανέργων στην Ισπανία εκτινάχθηκε τον Δεκέμβριο στο υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας τετραετίας (3,89 εκατομμύρια  ή 22% υψηλότερα σε ετήσια βάση) ενώ επιπλέον περίπου 755.000 εργαζόμενοι εντάχθηκαν σε καθεστώς κρατικών ενισχύσεων.
Η CEPYME ζητεί να επεκταθεί η κυβερνητική στήριξη και να στοχευθεί αποτελεσματικότερα η κρατική βοήθεια στις επιχειρήσεις που δέχονται τις ισχυρότερες πιέσεις

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης