Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η Nintendo - Αναβάθμιση των πωλήσεων του Switch

tags :
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η Nintendo - Αναβάθμιση των πωλήσεων του Switch
Οι μετοχές της Nintento έφτασαν στην υψηλότερη τιμή των τελευταίων 13 ετών στα μέσα Δεκέμβρη

Σε αύξηση της πρόβλεψής της για τις πωλήσεις της κονσόλας Switch προχώρησε η Nintendo για το σύνολο του 2021, σε 26,5 εκατομμύρια συσκευές από 24 εκατομμύρια συσκευές, μετά το τέλος του πολύ ευνοϊκού έτους για τη δημοφιλή συσκευή.

Οι πωλήσεις ξεπέρασαν κατά πολύ τις προβλέψεις

Η εταιρεία με έδρα το Κιότο δήλωσε ότι πούλησε 24,1 εκατομμύρια συσκευές τους πρώτους εννέα μήνες του οικονομικού έτους που λήγει τον Μάρτιο του 2021 - περισσότερο από την προηγούμενη πρόβλεψη για ολόκληρο το έτος - που περιλαμβάνει 16,8 εκατομμύρια υβριδικές οικιακές φορητές κονσόλες Switch (hybrid home-portable Switch) και 7,3 εκατομμύρια φορητές μόνο συσκευές Lite (portable-only Switch Lite).
Τα λειτουργικά κέρδη για το εννιάμηνο που έληξε τον Δεκέμβριο ήταν 521 δισ. yen (4,98 δισ. δολάρια), διπλασιασμένα από τα 263 δισ. yen ένα χρόνο νωρίτερα.
Οι μετοχές της Nintendo έκλεισαν με αύξηση 3,4% στα 62.640 yen, πριν από την ανακοίνωση των κερδών, φτάνοντας μάλιστα στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 13 ετών στα 67.600 yen στα μέσα Δεκεμβρίου.

Προβληματισμός για τους επενδυτές

Οι επενδυτές ζυγίζουν εάν η Nintendo μπορεί να διατηρήσει τη δυναμική της φέτος, εν μέσω της προσδοκίας για κυκλοφορίες μεγάλων ονομάτων με αναδιαμορφωμένους τίτλους από franchise όπως «Super Mario» και «Pikmin».
Η Nintendo αντιμετωπίζει έντονο ανταγωνισμό από τις κονσόλες επόμενης γενιάς των εταιριών Sony Corp και Microsoft Corp. Ωστόσο, οι δύο αυτές κονσόλες παρουσιάζουν δυσκολία στην ικανοποίηση της παγκόσμιας ζήτησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης