Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ο Ιανουάριος ο πιο θανατηφόρος μήνας της επιδημίας – Πάνω από 441.000 οι νεκροί

ΗΠΑ: Ο Ιανουάριος ο πιο θανατηφόρος μήνας της επιδημίας – Πάνω από 441.000 οι νεκροί
Υποχρεωτική από σήμερα 1η Φεβρουαρίου η χρήση μάσκας στις συγκοινωνίες
Σχετικά Άρθρα

Ο Ιανουάριος ήταν ο πιο θανατηφόρος μήνας από το ξέσπασμα της επιδημίας του κορωνοϊού για τις ΗΠΑ καθώς καταγράφηκαν περισσότεροι από 95.000 θάνατοι.
Συνολικά οι ΗΠΑ μετρούν περισσότερους από 441.000 νεκρούς ενώ και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ξεπέρασαν τα 26,1 εκατομμύρια.
Πάντως, ο αριθμός των θανάτων και των νέων μολύνσεων κινήθηκε χαμηλά το τελευταίο 24ωρο καθώς αναφέρθηκαν λίγο περισσότερα από 110.000 νέα κρούσματα και 1.789 θάνατοι, τη στιγμή που περίπου 50 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων έχουν διανεμηθεί, εκ των οποίων έχουν χορηγηθεί οι 31,2 εκατ. δόσεις.
Καλύτερα είναι τα στοιχεία για τους νοσηλευόμενους ασθενείς, καθώς ο αριθμός τους για πρώτη φορά εδώ και δύο μήνες έπεσε κάτω από το όριο των 100.000, καθώς πλέον υπολογίζονται σε λίγους περισσότερους από 95.000.

Υποχρεωτική η μάσκα

Υπό αυτά τα άκρως ανησυχητικά δεδομένα και ενώ οι τελευταίες εκτιμήσεις από το πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον κάνουν λόγο ακόμα και για 654.000 θανάτους έως την 1η Μαΐου, η κυβέρνηση Biden λαμβάνει νέα μέτρα προστασίας σε μια προσπάθεια να περιορίσει τη διασπορά του ιού.
Έτσι από σήμερα 1η Φεβρουαρίου, καθίσταται υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε διαπολιτειακές μετακινήσεις και σε διαμετακομιστικούς κόμβους, συμπεριλαμβανομένων των αεροπλάνων, των μέσων μαζικής μεταφοράς, των ταξί και των τρένων, σύμφωνα με την οδηγία που εξέδωσαν τα αμερικανικά Κέντρα για τον Έλεγχο και την Πρόληψη Νόσων (CDC).
Η χρήση μάσκας, σύμφωνα με τα CDC και την οδηγία που εξέδωσαν αργά την Παρασκευή 29/1, καλύπτει επίσης υπηρεσίες διαμοιρασμού οχημάτων (ride-sharing) και το μετρό.
Ειδικότερα, η εν λόγω οδηγία τίθεται σε ισχύ στις 11:59 το βράδυ της Δευτέρας (06:59 ώρα Ελλάδας το πρωί της Τρίτης 2/2) και προβλέπει την υποχρεωτική χρήση μάσκας από όλους τους ταξιδιώτες σε αεροπλάνα, πλοία, τρένα, μετρό, λεωφορεία, ταξί, υπηρεσίες διαμοιρασμού οχημάτων (ride-sharing), αλλά και σε συγκοινωνιακούς κόμβους, όπως αεροδρόμια, τερματικοί σταθμοί λεωφορείων και πλοίων, σταθμοί τρένων και μετρό και λιμάνια.
Ακόμη, η οδηγία προβλέπει ότι οι επιβάτες πρέπει να φορούν μάσκα όταν μετακινούνται, εκτός από σύντομα διαλείμματα, όπως για παράδειγμα για την κατανάλωση φαγητού και ποτού ή τη λήψη φαρμάκων.
Η οδηγία δεν αφορά τα οχήματα ιδιωτικής χρήσης ή τα επαγγελματικά οχήματα όπου επιβαίνει μόνο ο οδηγός.
Οι μόνες εξαιρέσεις είναι για επιβάτες ηλικίας κάτω των 2 ετών και για όσους πάσχουν από συγκεκριμένα νοσήματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης