Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τα εμβόλια απομακρύνουν την Ουγγαρία ακόμη περισσότερο από την ΕΕ

Τα εμβόλια απομακρύνουν την Ουγγαρία ακόμη περισσότερο από την ΕΕ
Η γεωπολιτική της διανομής εμβολίων ωθεί την Ουγγαρία ακόμη πιο μακριά από την ΕΕ
Σχετικά Άρθρα

Η Ουγγαρία άναψε το πράσινο φως για την προμήθεια του κινεζικού εμβολίου της Sinopharm για επείγουσα χρήση, εκφράζοντας παράλληλα τη δυσαρέσκειά της για τις εξελίξεις γύρω από τη διένεξη της ΕΕ με την AstraZeneca.
O Ούγγρος πρωθυπουργός Viktor Orban δήλωσε ότι, η αγορά του εμβολίου της Sinopharm θα μπορούσε να ολοκληρωθεί άμεσα και εξέφρασε τη δυσφορία του για τον χειρισμό του ζητήματος από τις Βρυξέλλες.
«Ακόμη και αύριο το πρωί, θα μπορούσαμε να προμηθευτούμε εκατομμύρια κινεζικά εμβόλια» είχε δηλώσει τις προηγούμενες μέρες ο Orban.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας Peter Szijjarto δήλωσε ότι πάνω από πέντε εκατομμύρια εμβόλια για τον Covid από την Sinopharm είναι έτοιμα να αγοραστούν.

Απόλυτη εμπιστοσύνη στο κινεζικό εμβόλιο

Σύμφωνα με το Reuters, ο Orban εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη του στο κινεζικό εμβόλιο.
Το Εθνικό Ινστιτούτο Φαρμάκων και Τροφών (OGYÉI), αλλιώς γνωστό ως ουγγρική ρυθμιστική αρχή παραχώρησε άδεια για επείγουσα χρήση στο εμβόλιο της Sinopharm.
«Σήμερα η OGYEI εξέδωσε άδεια για τη χρήση του εμβολίου της Sinopharm μετά από εκείνα των Pfizer, Moderna, Astra Zeneca και του ρωσικού Sputnik» δήλωσε η αρχίατρος Cecilia Muller.
Η Muller τόνισε ότι το εμβόλιο της Sinopharm θα βοηθήσει τη χώρα να καταπολεμήσει την πανδημία του ιού

Ουγγρική δυσπιστία

Η κίνηση αυτή αντικατοπτρίζει επίσης την δυσπιστία της ουγγρικής κυβέρνησης στις Βρυξέλλες,που σύμφωνα με τη Βουδαπέστη, θα μπορούσαν να προσεγγίσουν την Κίνα και ίσως ακόμη και τη Ρωσία.
Η γεωπολιτική της διανομής εμβολίων ωθεί την Ουγγαρία ακόμη πιο μακριά από την ΕΕ, σύμφωνα με αναλυτές.
Δεν είναι η πρώτη φορά που η ουγγρική κυβέρνηση προκαλεί πονοκέφαλο στις Βρυξέλλες, που είναι δυσαρεστημένες με την οικονομική και μεταναστευτική πολιτική του Orban.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης