Τελευταία Νέα
Διεθνή

Yellen (ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): Ύψιστης σημασίας η στενή συνεργασία με τον Καναδά, παρά τις διαφορές

Yellen (ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): Ύψιστης σημασίας η στενή συνεργασία με τον Καναδά, παρά τις διαφορές
Yellen και Freeland είναι οι πρώτες γυναίκες που διατελούν υπουργοί Οικονομικών στις χώρες τους
Σχετικά Άρθρα

Τη σημασία της στενής συνεργασίας με τον Καναδά σε μία σειρά θεμάτων, όπως η οικονομική πολιτική, η εθνική ασφάλεια και η κλιματική αλλαγή, υπερτόνισε η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Janet Yellen.
Η Yellen είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την αντιπρόεδρο και υπουργό Οικονομικών του Καναδά Chrystia Freeland για την άμβλυνση των επιπτώσεων της πανδημίας και τη διμερή εμπορική συμφωνία.
Σημείωσε επίσης το ενδιαφέρον της να συνεργαστεί στενά με τη Freeland για την προώθηση αμοιβαίων προτεραιοτήτων μέσω των G7, των G20 και άλλων διεθνών φόρουμ, αναφέρει το Reuters.
Yellen και Freeland είναι οι πρώτες γυναίκες που διατελούν υπουργοί Οικονομικών στις χώρες τους.

Καναδική απογοήτευση για τον αγωγό Keystone

Πριν από λίγες μέρες ο Αμερικανός πρόεδρος Joe Biden και ο Καναδός πρωθυπουργός Justin Trudeau είχαν τηλεφωνική επικοινωνία κατά την οποία συμφώνησαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για την ανάσχεση του κορωνοϊού στη Βόρεια Αμερική.
ΗΠΑ και Καναδάς συνεργάζονται σε μία ευρεία ατζέντα θεμάτων με τους ηγέτες των δύο χωρών να έχουν παρόμοιες απόψεις σε πολλά ζητήματα αλλά ο Trudeau έχει εκφράσει ανησυχίες σχετικά με την κίνηση του Biden να αρνηθεί την άδεια για τον αγωγό πετρελαίου Keystone XL από τον Καναδά στις ΗΠΑ.
Εξάλλου η Freeland κατά την τηλεφωνική επικοινωνία με τη Yellen τόνισε τη σημασία της αγοράς ενέργειας για την οικονομία του Καναδά και επανέλαβε την απογοήτευσή της για την ακύρωση του αγωγού Keystone.
Επιπλέον οι δύο υπουργοί συζήτησαν για την επιβολή διεθνούς ψηφιακούς φόρου για τις μεγάλες εταιρίες, που δραστηριοποιούνται στον χώρο της τεχνολογίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης