Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sullivan (ΗΠΑ): Κλιμακώνεται η πυρηνική κρίση με το Ιράν

Sullivan (ΗΠΑ): Κλιμακώνεται η πυρηνική κρίση με το Ιράν
Η Τεχεράνη κινείται «όλο και πιο κοντά στο να έχει αρκετό σχάσιμο υλικό» για ένα πυρηνικό όπλο, δήλωσε ο Sullivan
Σχετικά Άρθρα

«Κλιμακούμενη πυρηνική κρίση» με το Ιράν προβλέπει ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, Jake Sullivan, καθώς η κυβέρνηση Biden επιδιώκει να διασώσει τη διεθνή συμφωνία, που εγκατέλειψε ο τέως πρόεδρος Donald Trump.
Η Τεχεράνη κινείται «όλο και πιο κοντά στο να έχει αρκετό σχάσιμο υλικό» για ένα πυρηνικό όπλο, δήλωσε ο Sullivan σε εκδήλωση στο Ινστιτούτο Ειρήνης των ΗΠΑ την Παρασκευή (29/1/20210).
Η επιστροφή στη συμφωνία με σκοπό τον περιορισμό του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν αποτελεί «κρίσιμη πρώτη προτεραιότητα» για τη νέα κυβέρνηση, σημείωσε.
«Θα θέλαμε να αποκαταστήσουμε μερικές από τις παραμέτρους και τους περιορισμούς γύρω από το ιρανικό πρόγραμμά που έχουν μείνει πίσω κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών», πρόσθεσε ο Sullivan.

Τήρηση της συμφωνίας

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε την Παρασκευή (29/1/2021) ότι ο Rob Malley, ο οποίος υπηρέτησε στην ομάδα της διοίκησης Obama που διαπραγματεύτηκε την αρχική συμφωνία για το Ιράν, θα αξιοποιηθεί ως απεσταλμένος στην Ισλαμική Δημοκρατία, σύμφωνα με το Bloomberg.
Η αμερικανική κυβέρνηση ζήτησε από το Ιράν να επιστρέψει στο πλαίσιο της συμφωνίας, με την εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου Jen Psaki να τονίζει πως υπάρχει η ευκαιρία να στηριχθούν τα συμφωνηθέντα, εάν η Τεχεράνη ανταποκριθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης