Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ - κορωνοϊός: Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε μέσα μεταφοράς από τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου

ΗΠΑ - κορωνοϊός: Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε μέσα μεταφοράς από τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου
Η υποχρεωτική χρήση μάσκας δεν αφορά τα οχήματα ιδιωτικής χρήσης ή τα επαγγελματικά οχήματα όπου επιβαίνει μόνο ο οδηγός

Υποχρεωτική θα είναι από τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου στις ΗΠΑ η χρήση μάσκας σε διαπολιτειακές μετακινήσεις και σε διαμετακομιστικούς κόμβους, συμπεριλαμβανομένων των αεροπλάνων, των μέσων μαζικής μεταφοράς, των ταξί και των τρένων, σύμφωνα με την οδηγία που εξέδωσαν τα αμερικανικά Κέντρα για τον Έλεγχο και την Πρόληψη Νόσων (CDC).
Η χρήση μάσκα, σύμφωνα με τα CDC και την οδηγία που εξέδωσαν αργά την Παρασκευή 29/1, καλύπτει επίσης υπηρεσίες διαμοιρασμού οχημάτων (ride-sharing) και το μετρό.
Ειδικότερα, η εν λόγω οδηγία τίθεται σε ισχύ στις 11:59 το βράδυ της Δευτέρας (06:59 ώρα Ελλάδας το πρωί της Τρίτης 2/2) και προβλέπει την υποχρεωτική χρήση μάσκας από όλους τους ταξιδιώτες σε αεροπλάνα, πλοία, τρένα, μετρό, λεωφορεία, ταξί, υπηρεσίες διαμοιρασμού οχημάτων (ride-sharing), αλλά και σε συγκοινωνιακούς κόμβους, όπως αεροδρόμια, τερματικοί σταθμοί λεωφορείων και πλοίων, σταθμοί τρένων και μετρό και λιμάνια.
Ακόμη, η οδηγία προβλέπει ότι οι επιβάτες πρέπει να φορούν μάσκα όταν μετακινούνται, εκτός από σύντομα διαλείμματα, όπως για παράδειγμα για την κατανάλωση φαγητού και ποτού ή τη λήψη φαρμάκων.

Εξαιρέσεις και  κυρώσεις

Η οδηγία δεν αφορά τα οχήματα ιδιωτικής χρήσης ή τα επαγγελματικά οχήματα όπου επιβαίνει μόνο ο οδηγός.
Οι μόνες εξαιρέσεις είναι για επιβάτες ηλικίας κάτω των 2 ετών και για όσους πάσχουν από συγκεκριμένα νοσήματα.
Τέλος, η μη χρήση μάσκας της, σύμφωνα με τις οδηγίες, αποτελεί παραβίαση της ομοσπονδιακής νομοθεσίας.
Σύμφωνα με τα CDC, όσοι παραβιάζουν την οδηγία μπορεί και να βρεθούν αντιμέτωποι με ποινικές κυρώσεις, αν και είναι πιθανότερη η επιβολή αστικών κυρώσεων.
Σημειώνεται ότι η οδηγία θα τεθεί σε εφαρμογή από την Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών, καθώς και από ομοσπονδιακές, πολιτειακές και τοπικές υπηρεσίες.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης