Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Virgin παρουσίασε την Hyperloop: Την κάψουλα μεταφοράς... διαστημικής ταχύτητας 1080 χλμ./ώρα, επί γης

Η Virgin παρουσίασε την Hyperloop: Την κάψουλα μεταφοράς... διαστημικής ταχύτητας 1080 χλμ./ώρα, επί γης
Το μέσο μεταφοράς του μέλλοντος λέγεται Virgin Hyperloop, και θα τρέχει με 1080 χλμ./ώρα
Σχετικά Άρθρα
Tο μέσο μεταφοράς του μέλλοντος, επί της αμερικανικής γης για αρχή, λέγεται Virgin Hyperloop, κάτι μεταξύ βαγονιού τρένου και κάψουλας και είναι δημιούργημα της εταιρίας του Richard Branson που ασχολείται με τη βελτίωση των επίγειων μεταφορών.

Η Virgin Hyperloop αναπτύσσει τη φουτουριστική τεχνολογία της επόμενης γενιάς μεταφορών, η οποία όπως πιστεύει μπορεί να μεταμορφώσει τον τρόπο που ταξιδεύουμε, παρότι η ιδέα όταν παρουσιάστηκε στο τέλος του 2020 θύμιζε έντονα ταινία επιστημονικής φαντασίας.

Τι είναι το Virgin Hyperloop;

Θέλοντας να δώσει μια γεύση από το νέο μέσο μεταφοράς Hyperloop, που σχεδίασε η Virgin, κοινοποίησε φωτογραφικό υλικό και βίντεο, για να γίνει κατανοητό τι αποτελεί ως μέσο και πως κινείται.
Ποιες τεχνολογίες χρησιμοποιεί για να καταφέρει  να μεταφέρει επιβάτες με ταχύτητα... διαστημική, μέσα σε έναν «αιωρούμενο σωλήνα» που στηρίζεται σε γέφυρες.
Επίσης, δίνει μια πλήρη εικόνα της εμπειρίας μεταφοράς, από την άφιξη στην πύλη, την επιβίβαση στο, και αποβίβαση από το pod, ως την πορεία και τις ανέσεις που παρέχει στον ταξιδιώτη του μέλλοντος… όχι του απώτερου, αλλά της επόμενης 10ετίας.
hyper.jpg
Πως και που κινείται;

Ο τρόπος μεταφοράς Ηyperloop, γίνεται με κάψουλες, σαν βαγόνια τρένου τα οποία ονομάζει pods.
Τα pods κινούνται μέσα σε ένα σωλήνα - τούνελ χαμηλής πίεσης και επιταχύνουν σταδιακά μέσω ηλεκτρικής πρόωσης, η οποία τους δίνει τις αεροπορικές ταχύτητες που αναπτύσσουν κατά την επιτάχυνση και διατηρούν για μεγάλες αποστάσεις, λόγω της εξαιρετικά χαμηλής αεροδυναμικής έλξης. 
Αυτό επιτυγχάνεται καθώς τα pods ουσιαστικά «επιπλέουν» κατά μήκος της διαδρομής μέσα στα τούνελ, με τη βοήθεια μαγνητικής ανύψωσης.
Τα δε τούνελ, θα είναι υπέργεια.
Hyper1.jpg
Η Virgin Hyperloop εκτιμά ότι η τελική ταχύτητα για ένα επιβατικό όχημα ή ένα pod εμπορευματικό χαμηλού βάρους μπορεί να αγγίξει τα 1080 χλμ ανά ώρα, που είναι 3 φορές υψηλότερη από την σιδηροδρομική γραμμή του ταχύτερου τραίνου στον κόσμο και 10-15 φορές υψηλότερη από την κίνηση σε κλασικές διπλές ράγες με όποιο εκσυγχρονισμό έχουν δεχθεί.

Άλλο επίπεδο μεταφοράς

Το κάθε pod θα μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 28 επιβάτες ώστε να αναπτύσσει την μέγιστη ταχύτητα.
Η Virgin για το Hyperloop συνεργάστηκε στενά με την εταιρία Teague για να σχεδιάσει εσωτερικά τα pod της, κατά τέτοιο τρόπο ώστε να διαθέτουν δυναμικό φωτισμό, οθόνες προσαρμόσιμες στις επιθυμίες των επιβατών και στους σταθμούς της διαδρομής, χώρο αρκετό, αναπαυτικά καθίσματα, υπερυψωμένο διάδρομο που θυμίζει πασαρέλα, ενώ το σκαλοπάτι του θα λειτουργεί σαν «παράθυρο στο εξωτερικό περιβάλλον», που θα δείχνει σαν το pod να κινείται πάνω από ένα πράσινο … λιβάδι, υφές ξύλου που ανατρέπουν την αισθητική των τυπικών υλικών των μέσων μαζικής μεταφοράς, και ήχο υψηλής τεχνολογίας που δίνει αίσθηση ιδιωτικότητας και μια ενισχυμένη αίσθηση ασφάλειας και ηρεμίας, από την Man Made Music.
hyper7.jpg
Χρησιμοποίησαν τις καλύτερες πτυχές από την αεροπορία, τον σιδηρόδρομο, την αυτοκινητοβιομηχανία για να δημιουργήσουν μια νέα ταξιδιωτική εμπειρία για τον επιβάτη στην καλύτερη δυνατή μεταφορά, χωρίς να του δημιουργούν την αίσθηση του εγκλωβισμού.
hyper4.jpg
hyper2.jpg
Το σημαντικό και καινοτόμο είναι πως το σύστημα μεταφοράς Hyperloop δεν θα λειτουργεί με χρονοδιαγράμματα και προγράμματα συγκεκριμένων αναχωρήσεων ή αφίξεων, αλλά θα μπορούν ανά λεπτό να αναχωρούν pods.
hyper6.jpg
hyper_0.jpg
Τεχνολογία Hyperloop: Αλλαγή παραδείγματος

Η Sarah Luchian, διευθύντρια της Ταξιδιωτικής Εμπειρίας της Virgin Hyperloop, δήλωσε πως «Ο σχεδιασμός ενός νέου τρόπου μεταφοράς από το μηδέν είναι μια ευκαιρία και ευθύνη.
Η τεχνολογία Hyperloop - και αυτό που επιτρέπει - είναι αλλαγή παραδείγματος.
Συνεπώς, η εμπειρία των επιβατών δεν πρέπει παρά να είναι εξαιρετική.»
Όσον αφορά στο κόστος, η εταιρία υπόσχεται ότι θα είναι προσιτό σε όλους.
Η Virgin Hyperloop περιμένει την έγκριση του φιλόδοξου πρότζεκτ από την αμερικανική κυβέρνηση καθώς έχει ήδη βρει δύο χρηματοδότες για να έχει ξεκινήσει έως το 2025, ώστε να μπορεί να προσφέρει εμπορικά ταξίδια από το 2030.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης