Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Πάνω από 433.000 οι νεκροί – Εφιαλτικές προβλέψεις λόγω των μεταλλάξεων

ΗΠΑ: Πάνω από 433.000 οι νεκροί – Εφιαλτικές προβλέψεις λόγω των μεταλλάξεων
Ανοσία στο 38% των Αμερικάνων έως την 1η Μαΐου
Σχετικά Άρθρα

Σε πολύ υψηλούς αριθμούς κινούνται σε ημερήσια βάση οι αριθμοί των θανάτων από την επιδημία του κορωνοϊού στις ΗΠΑ, καθώς το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν 3.872 θάνατοι (χθες είχαν καταγραφεί 3.943) με αποτέλεσμα το σύνολο των νεκρών να έχει ξεπεράσει τους 433.000.
Παράλληλα, καταγράφηκαν περισσότερες από 164.000 νέες μολύνσεις, με το σύνολο τους πλέον να προσεγγίζει τα 26 εκατομμύρια ενώ έντονος προβληματισμός υπάρχει και για τα συνεχή κρούσματα με τα μεταλλαγμένα στελέχη του ιού που εντοπίζονται σε ολοένα και περισσότερες Πολιτείες.
Μάλιστα οι εκτιμήσεις είναι αρκετά δυσοίωνες, καθώς σύμφωνα με το πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον, οι θάνατοι λόγω της covid θα ανέλθουν στους 594.624 θανάτους την 1η Μαΐου, κατά 25.000 περισσότεροι από τη προηγούμενη εκτίμηση, αύξηση που αποδίδεται στην επίδραση που θα έχουν οι μεταλλάξεις στην εξέλιξη της επιδημίας.
Οι επιστήμονες αναφέρουν πως αυτό είναι το πιο μετριοπαθές σενάριο, καθώς δεν αποκλείεται εάν το μεταλλαγμένο στέλεχος εξαπλωθεί ραγδαία, να εκτοξεύσει το σύνολο των θανάτων ακόμα και στους 620.000 με 654.000.
Σε αυτό το πλαίσιο και προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα, οι ειδικοί καλούν τους πολίτες να φορούν μάσκες, να παραμένουν στο σπίτι τους για περισσότερο χρονικό διάστημα και να τηρούν τις αποστάσεις, τονίζοντας πως τα μέτρα αυτά τηρηθούν, τότε οι θάνατοι θα μειωθούν κατά τουλάχιστον 30.000.

Ανοσία στο 38% των Αμερικάνων έως την 1η Μαΐου

Υπό αυτά τα δεδομένα, όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στους εμβολιασμούς.
Μέχρι στιγμής έχουν διανεμηθεί 48,4 εκατομμύρια εμβόλια, εκ των οποίων έχουν χορηγηθεί τα 26,2 εκατομμύρια.
Και ενώ η κυβέρνηση Biden διαμηνύει πως παραμένει ο στόχος να έχουν εμβολιαστεί 100 εκατομμύρια Αμερικάνοι εντός των πρώτων 100 ημερών της θητείας, οι εκτιμήσεις του πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον αναφέρουν πως έως την 1η Μαΐου, θα έχει αποκτήσει ανοσία έναντι του κορωνοϊού το 38% των Αμερικάνων.
Επιπλέον, ο κορυφαίος Αμερικάνος λοιμωξιολόγος Anthony Fauci είπε ότι το σχέδιο του προέδρου Biden να ανοίξουν εντός των επόμενων 100 ημερών τα περισσότερα σχολεία των ΗΠΑ, «ίσως να μη συμβεί» λόγω της έντασης της πανδημίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης