Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Υπό έλεγχο η πανδημία - Άρχισαν οι έρευνες του ΠΟΥ στην Wuhan

Κίνα: Υπό έλεγχο η πανδημία - Άρχισαν οι έρευνες του ΠΟΥ στην Wuhan
Μειωμένα τα κρούσματα τα τελευταία 24ωρα, απέδωσαν οι περιορισμοί
Σχετικά Άρθρα

Με την πανδημία του κορωνοϊού να τελεί υπό έλεγχο μια και τα τελευταία 24ωρα είναι κατά πολύ μειωμένα σε σχέση με την έξαρση που καταγράφεται εδώ και τουλάχιστον τρεις εβδομάδες, οι επιστήμονες του ΠΟΥ θα αρχίσουν από σήμερα Παρασκευή 29/1 τις συναντήσεις τους με Κινέζους επιστήμονες στην πόλη Ουχάν στο πλαίσιο της έρευνας τους για το πώς και από πού προήλθε η επιδημία.
Η ομάδα του ΠΟΥ θα επισκεφθεί επιστημονικά εργαστήρια, αγορές και νοσοκομεία στην Ουχάν ενώ θα έχει συναντήσεις με Κινέζους επιστήμονες προκειμένου να ορίσουν το πρόγραμμα των ερευνών τους.
Οι επιστήμονες του ΠΟΥ αναμένεται να παραμείνουν στην Κίνα για τουλάχιστον δύο εβδομάδες, διάστημα κατά το οποίο θα επισκεφθούν την αγορά ψαριών στην Ουχάν, η οποία θεωρείται και το σημείο από όπου άρχισαν όλα, το Ινστιτούτο Ιολογίας της πόλης από όπου υπάρχουν διάφορες θεωρίες ότι από εκεί ξέφυγε ο ιός, εικασία πάντως που η κυβέρνηση της Κίνας απορρίπτει κατηγορηματικά.
Σε κάθε περίπτωση από τον ΠΟΥ κρατούνται χαμηλοί τόνοι.
«Δεν υπάρχουν εγγυήσεις ότι θα υπάρξουν απαντήσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Mike Ryan από τον ΠΟΥ ενώ επιστήμονες της ομάδας του ΠΟΥ στην Κίνα, υποστηρίζουν πως η επιτυχία της αποστολής εξαρτάται από την πρόσβαση που θα έχει η ομάδα σε διάφορους κρίσιμους τομείς της έρευνας της και από τη στήριξη της κινεζικής κυβέρνησης.

Μειωμένα τα κρούσματα

Την ίδια στιγμή, μείωση καταγράφουν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Κίνα ύστερα από την έξαρση που παρατηρήθηκε τις τελευταίες εβδομάδες.
Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Πέμπτη ενημερώθηκε για τον εντοπισμό 52 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων από τον SARS-CoV-2 στην ηπειρωτική Κίνα, έναντι 54 που ήταν την προηγουμένη.
Τα 36 από τα κρούσματα αυτά οφείλονταν σε μετάδοση στην κοινότητα.
Στα νοσοκομεία της Κίνας νοσηλεύονται 1.802 ασθενείς με την COVID-19 (–18 σε σχέση με την προηγουμένη), εκ των οποίων 99 σε σοβαρή ως κρίσιμη κατάσταση (–6).
Επισήμως, οι νεκροί ανέρχονται σε 4.636 επί συνόλου 89.378 μολύνσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης