Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reinhart (Παγκόσμια Τράπεζα): Πρώτα να νικηθεί η πανδημία και μετά η συζήτηση για το χρέος

Reinhart (Παγκόσμια Τράπεζα): Πρώτα να νικηθεί η πανδημία και μετά η συζήτηση για το χρέος

Η επικεφαλής οικονομολόγος της Παγκόσμιας Τράπεζας Carmen Reinhart επισήμανε ότι οι καθυστερήσεις στα προγράμματα εμβολιασμών ενδέχεται να μειώσουν κατά 50% την ανάπτυξη φέτος

Σχετικά Άρθρα
Οι κυβερνήσεις το 2020 προχώρησαν σε δαπάνες ύψους τρισεκατομμυρίων δολαρίων για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας, προκειμένουν να στηρίξουν τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά, επισημαίνεται σε δημοσίευμα του Bloomberg την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021.
Αλλά αυτές οι άνευ προηγουμένου δαπάνες έχουν ξυπνήσει πραγματική ανησυχία για τα υψηλά επίπεδα δανεισμού κυρίως εκ μέρους των αναπτυγμένων κρατών.
Η επικεφαλής οικονομολόγος της Παγκόσμιας Τράπεζας Carmen Reinhart επισήμανε σε ψηφιακό forum ότι πρέπει να ανησυχούμε πρωτίστως τη νίκη πρώτα στον πόλεμο εναντίον του Covid-19 και αργότερα να μας απασχολήσει πώς θα καταβάλουμε το τίμημα.
Επιχείρησε να εξηγήσει από κοινού με άλλους οικονομολόγους γιατί οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής δεν πρέπει να συγχέουν την επιστροφή στην κανονικότητα (rebound το αποκάλεσε) με την ανάκαμψη της οικονομίας και πώς οι καθυστερήσεις στο πρόγραμμα εμβολιασμών φέτος μπορεί να περικόψουν την παγκόσμια ανάπτυξη κατά 50%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης