Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Το πρωκτικό τεστ κορωνοϊού είναι το πιο αξιόπιστο - Χαμός στα social media

Κίνα: Το πρωκτικό τεστ κορωνοϊού είναι το πιο αξιόπιστο - Χαμός στα social media
Το τεστ επιβάλλεται επίσης σε όσους βρίσκονται σε υποχρεωτική καραντίνα στα ξενοδοχεία, ιδιαίτερα στους τουρίστες
Σχετικά Άρθρα
Έντονες αντιδράσεις σημειώνονται από το γεγονός ότι η Κίνα χρησιμοποιεί κατά το τελευταίο διάστημα (ειδικά στους τουρίστες) το τεστ κατά το οποίο αντί να ληφθεί δείγμα από τον ρινοφάρυγγα ή τη στοματική κοιλότητα του εξεταζομένου, λαμβάνεται επίχρισμα από τον πρωκτό για την ανίχνευση κορωνοϊού.

Σάλος στα social media

Τα κοινωνικά δίκτυα έχουν "ανατριχιάσει", αλλά η χώρα κατάφερε από την άνοιξη του 2020 σχεδόν να εξαλείψει την επιδημία χάρη σε αυστηρούς περιορισμούς.
Εντούτοις μικρές εντοπισμένες καταγράφηκαν τον τελευταίο μήνα και οι Κινέζοι "τρέμουν" τις πολύ μεταδοτικές μεταλλάξεις.
Σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV, στις "συνοικίες" του Πεκίνου όπου εκδηλώθηκαν εστίες, γίνονται πλέον πρωκτικά διαγνωστικά τεστ (πρόκειται ουσιαστικά για πόλεις παρά για συνοικίες αφού το Πεκίνο είναι ουσιαστικά ολόκληρος νομός για να μην πούμε χώρα, με 21 εκατ. κατοίκους).

Υποχρεωτικό για τους τουρίστες

Το τεστ επιβάλλεται επίσης σε όσους βρίσκονται σε υποχρεωτική καραντίνα στα ξενοδοχεία, ιδιαίτερα στους τουρίστες αλλά και στους Κινέζους που αφίκνυνται από το εξωτερικό.
Το πρωκτικό διαγνωστικό τεστ «επιτρέπει να αυξηθεί το ποσοστό εντοπισμού των προσώπων που έχουν μολυνθεί», επειδή ο νέος κορονοϊός παραμένει παρών για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στον πρωκτό απ' ό,τι στις αναπνευστικές οδούς, δήλωσε στο CCTV ο γιατρός του νοσοκομείου Γιουάν του Πεκίνου.
Στο Ίντερνετ, οι αντιδράσεις κυμαίνονται σήμερα από τον φόβο μέχρι τον χλευασμό.
«Ανακουφισμένος που επέστρεψα στην Κίνα!», γράφει ένας χρήστης του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης Weibo.
«Δεν είναι υπερβολικά οδυνηρό, όμως είναι ασφαλώς σούπερ ταπεινωτικό», εκτιμά ένας άλλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης