Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ν. Ζηλανδία: Νέα, πρωτοποριακή καμπάνια για την υποστήριξη της τουριστικής βιομηχανίας

Ν. Ζηλανδία: Νέα, πρωτοποριακή καμπάνια για την υποστήριξη της τουριστικής βιομηχανίας
Τα έσοδα από τον τουρισμό αναμένεται να μειωθούν κατά 26,3% το 2020-21 λόγω της σημαντικής μείωσης της τουριστικής δραστηριότητας στη χώρα
Σχετικά Άρθρα

Η Νέα Ζηλανδία ξεκίνησε μια νέα τουριστική εκστρατεία, προτρέποντας τους ταξιδιώτες να σταματήσουν να μιμούνται φωτογραφίες που βλέπουν στα social media και να «μοιράζονται κάτι νέο».
Η έκκληση προς τους τουρίστες και τους ταξιδιώτες, οπτικοποιήθηκε εύστοχα μέσα από ένα σύντομο βίντεο, με πρωταγωνιστή τον κωμικό, Tom Sainsbury, ως μέλος της «Social Observation Squad(SOS)».

H ιδέα της καμπάνιας

Ο «φύλακας» ακολουθεί τους τουρίστες σε μερικά από τα πιο διάσημα τοπία της Νέας Ζηλανδία και τους παροτρύνει να σταματήσουν να ταξιδεύουν «υπό την επιρροή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης».
«Έχω κληθεί να αντιμετωπίσω ένα φαινόμενο που παρατηρείται ολοένα κι πιο συχνά» λέει στην αρχή του βίντεο, εξηγώντας στη συνέχεια:
«Πολλοί βλέπουν φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και προσπαθούν να τις αντιγράψουν».
«Τους ξέρετε», προσθέτει παρουσιάζοντας μια λίστα με αναρτημένες δημοσιεύσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με δημοφιλείς πόζες.

Δείτε το βίντεο: 

Κακή η συγκυρία για τον τουρισμό

Η πανέξυπνη τουριστική καμπάνια έρχεται σε μια δύσκολη στιγμή για τον τουρισμό, με τους περισσότερους διεθνείς ταξιδιώτες να απαγορεύεται να εισέλθουν στη χώρα.
Η πρωθυπουργός, Jacinda Ardern, δήλωσε την Τρίτη ότι τα σύνορα της Νέας Ζηλανδίας θα παραμείνουν κλειστά για το μεγαλύτερο μέρος του τρέχοντος έτους, καθώς η πανδημία Covid-19 είναι σε κρισιμότατο σημείο, συνεχίζοντας τις ταξιδιωτικές ρυθμίσεις ανάμεσα στη χώρα και τις γειτονικές χώρες.
«Δεδομένων των κινδύνων στον κόσμο γύρω μας και της αβεβαιότητας της παγκόσμιας διάθεσης του εμβολίου, θεωρούμε δεδομένο ότι θα επηρεαστούν τα σύνορά μας για μεγάλο μέρος της χρονιάς», δήλωσε η Ardern, σε συνέντευξη Τύπου.
Για την επανεκκίνηση του τουρισμού, οι αρχές είτε χρειάζεται να γνωρίζουν ότι όσοι εμβολιάστηκαν δεν μεταδίδουν την Covid-19 – κάτι που δεν είναι ακόμη γνωστό – ή μεγάλο μέρος του πληθυσμού να εμβολιαστεί, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να εισέλθουν με ασφάλεια στη Νέα Ζηλανδία.
Μείωση εσόδων 26,3% προβλέπεται για τη χώρα
Τα έσοδα από τον τουρισμό αναμένεται να μειωθούν κατά 26,3% το 2020-21 λόγω της σημαντικής μείωσης της τουριστικής δραστηριότητας στη χώρα.
Ειδικότερα, οι κυβερνητικοί περιορισμοί στα εισερχόμενα ταξίδια είναι πιθανό να μειώσουν σημαντικά τα έσοδα που δημιουργούνται , σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας IBISWorld.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης