Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία - Στον Mattarella o Renzi - Στο τραπέζι η στήριξη του σε μια κυβέρνηση υπό τον Conte

Ιταλία - Στον Mattarella o Renzi - Στο τραπέζι η στήριξη του σε μια κυβέρνηση υπό τον Conte
Ο Renzi θα γίνει σήμερα (281/2021) το απόγευμα δεκτός από τον πρόεδρο της χώρας, Sergio Mattarella

Ακόμα μία πολιτική κρίση βιώνει η Ιταλία, μετά την παραίτηση του πρωθυπουργού, Giuseppe Conte, όταν το κόμμα του Matteo Renzi, απέσυρε τη στήριξη του στην κυβέρνηση λόγω διαφωνίας για το Ταμείο Ανάκαμψης.
Ο Renzi θα γίνει σήμερα το απόγευμα δεκτός από τον πρόεδρο της χώρας, Sergio Mattarella, προκειμένου να τον ενημερώσει εάν θα στηρίξει μια νέα κυβέρνηση υπό τον Giuseppe Conte.
Η κρίση προκαλεί ανησυχία στους εταίρους της Ρώμης και επιβαρύνει τις προσπάθειες της για τη σύνταξη ενός σχεδίου ανάκαμψης που απαιτείται για την εκταμίευση περισσότερων από 200 δισ. ευρώ ως χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
O Renzi κατηγόρησε τον Conte για έλλειψη στρατηγικούς οράματος, επισημαίνοντας ότι κινδύνευε να σπαταλήσει τα χρήματα της ΕΕ σε επιδόματα παρά μακροπρόθεσμες επενδύσεις.
Από την πλευρά του, όπως σχολιάζει το Reuters, ο Conte δεν έχει καμία διάθεση να αναθερμάνει τις σχέσεις με εκείνον που τον έριξε, καθώς σε περίπτωση «συμφιλίωσης» η ατζέντα της κυβέρνησης θα πρέπει να ικανοποιεί περισσότερο τον Renzi.
Ωστόσο, οι επιλογές του Conte περιορίζονται, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να αποσπάσει τη στήριξη των ανεξάρτητους βουλευτές ή κόμματα αντιπολίτευσης ώστε η κυβέρνηση του να ανακτήσει την πλειοψηφία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης