Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Στο 54% η δημοτικότητα του προέδρου Biden

tags :
ΗΠΑ: Στο 54% η δημοτικότητα του προέδρου Biden
Κατά πολύ υψηλότερη από αυτή που είχε σε όλη τη θητεία του ο Trump
Σχετικά Άρθρα

Στο 54% διαμορφώνεται η δημοτικότητα του νέου προέδρου των ΗΠΑ, Joe Biden, ποσοστό που δεν κατάφερε να «πιάσει» ποτέ κατά τη διάρκεια της προεδρικής του θητείας ο Donald Trump.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση του πανεπιστημίου Monmouth, το 54% των ερωτηθέντων έχει θετική άποψη για τον Biden έναντι 30% που έχει αρνητική και ένα 16% που δηλώνει αναποφάσιστο.
Πάντως ένα ενδεικτικό εύρημα της δημοσκόπησης είναι ότι η αποδοχή του Biden εκτοξεύεται στο 90% στις τάξεις των Δημοκρατικών ψηφοφόρων για να πέσει στο 15% όταν απαντούν οι ψηφοφόροι των Ρεπουμπλικάνων (στο 47% οι απαντήσεις των ανεξάρτητων).
«Σε γενικές γραμμές φαίνεται ότι υπάρχει περισσότερη καλή διάθεση απέναντι στον Biden σε σχέση με τον Trump, όμως ακολουθεί τις κομματικές γραμμές την ώρα που ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι προσδιορίζονται ως Δημοκρατικοί ή Ρεπουμπλικάνοι» τόνισε ο διευθυντής του ινστιτούτου δημοσκοπήσεων του πανεπιστημίου Patrick Murray.
Βάσει της δημοσκόπησης που διενεργήθηκε από τις 21 έως τις 24 Ιανουαρίου, το 69% υποστηρίζει ότι η μεσαία τάξη θα ωφεληθεί από την κυβέρνηση Biden ενώ το 47% υποστηρίζει πως το μεγαλύτερο πρόβλημα που καλείται να διαχειριστεί η κυβέρνηση του είναι η πανδημία του κορωνοϊού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης