Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Κλειστά τα σχολεία έως τουλάχιστον τις 8 Μαρτίου 2021

Βρετανία: Κλειστά τα σχολεία έως τουλάχιστον τις 8 Μαρτίου 2021
Κλειστά τα σχολεία στο Ηνωμένο Βασίλειο
Ο Boris Johnson ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής των Κοινοτήτων ότι τα σχολεία στη Βρετανία δε θα σταθεί δυνατό να ανοίξουν τελικά στις 22 Φεβρουαρίου 2020, όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός.
Ο νέος χρονικός στόχος για το άνοιγμά τους είναι πλέον η 8η Μαρτίου 2021, καθώς τότε η Κυβέρνηση ελπίζει να έχουν αναπτύξει κάποια ανοσία τα 15 εκατομμύρια των πιο ευπαθών πολιτών που θα έχουν κάνει τουλάχιστον την πρώτη δόση του εμβολίου, όπως είναι ο πρώτος σημαντικός ενδιάμεσος στόχος του εμβολιαστικού προγράμματος.
Ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου επανέλαβε ότι τα σχολεία θα έχουν έγκαιρη προειδοποίηση δύο εβδομάδων πριν ανοίξουν.
Ο Βρετανός Πρωθυπουργός είπε επίσης ότι την εβδομάδα που αρχίζει στις 22 Φεβρουαρίου η κυβέρνηση θα παρουσιάσει ένα σχέδιο για άρση του εθνικού lockdown, βασιζόμενη στα αποτελέσματα της εξέτασης των επιδημιολογικών δεδομένων εκείνης της περιόδου.
Ο κ. Johnson ανακοίνωσε επίσης ότι η Κυβέρνηση αποφάσισε να υποχρεώνει σε δεκαήμερη καραντίνα σε επιλεγμένα ξενοδοχεία όσους καταφθάνουν στην Αγγλία και πιθανότατα σε όλο το Ην. Βασίλειο από χώρες που συνιστούν επίκεντρα της πανδημίας.
Το μέτρο θα εφαρμόζεται χωρίς εξαιρέσεις και οι ταξιδιώτες θα οδηγούνται στο κατάλυμά τους από κρατικούς αξιωματούχους.
Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν από την Υπουργό Εσωτερικών το απόγευμα.
Αναμένεται να ανακοινωθεί ότι τα δωμάτια θα πληρώνονται από τους ίδιους τους ταξιδιώτες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης