Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνοιξε πόλεμο στην πτώση του δολαρίου ο Knot (ΕΚΤ) - Διορθώνει το ευρώ

Άνοιξε πόλεμο στην πτώση του δολαρίου ο Knot (ΕΚΤ) - Διορθώνει το ευρώ
Το ευρώ ενισχύθηκε πρόσφατα κοντά στα υψηλότερα επίπεδα των 6 ετών
Καθώς η διοίκηση του Biden δεν δείχνει σημάδια επιβράδυνσης της εκτύπωσης χρημάτων (στην πραγματικότητα υποστηρίζει το αντίθετο), φαίνεται ότι ο υπόλοιπος κόσμος δεν απολαμβάνει την ταυτόχρονη υποτίμηση του δολαρίου και αρχίζει να αντιστέκεται.
Με το ευρώ να ανεβαίνει πρόσφατα κοντά στα υψηλότερα επίπεδα των 6 ετών, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, Klaas Knot, δήλωσε στο Bloomberg ότι η Κεντρική Τράπεζα διαθέτει τα απαραίτητα εργαλεία, συμπεριλαμβανομένων των μειώσεων επιτοκίων, για να αποτρέψει οποιαδήποτε περαιτέρω ενίσχυση του ευρώ που υπονομεύει τον πληθωρισμό.
«Αυτό είναι κάτι που παρακολουθούμε φυσικά πολύ προσεκτικά», δήλωσε ο Knot, ο οποίος είναι επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Ολλανδίας, σε τηλεοπτική συνέντευξη του Bloomberg την Τετάρτη.
«Είναι ένας από τους παράγοντες, όχι ο αποκλειστικός, που λαμβάνουμε υπόψη όταν φτάνουμε στην εκτίμησή μας για το πού θα διαμορφωθεί ο πληθωρισμός».

Πτώση του ευρώ

Τα σχόλια του Knot ελήφθησαν από την αγορά ως ένδειξη νέων παρεμβάσεων.
«Υπάρχει ακόμη περιθώριο για μείωση των επιτοκίων, αλλά φυσικά αυτό θα πρέπει επίσης να εξεταστεί σε συνδυασμό με τη συνολική νομισματική μας στάση, η οποία καθορίζεται από μια πληθώρα εργαλείων - αγορές περιουσιακών στοιχείων, TLTROs, καθοδήγηση προς τα εμπρός», ανέφερε ο Knot.
Το ευρώ σημειώνει απώλειες 0,43% στα 1,21 δολάρια/ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης