Τελευταία Νέα
Διεθνή

TikTok: Περικοπές στο προσωπικό στην Ινδία μετά την οριστική απαγόρευση της εφαρμογής

TikTok: Περικοπές στο προσωπικό στην Ινδία μετά την οριστική απαγόρευση της εφαρμογής
Η Ινδία απέκλεισε 59 κινεζικές εφαρμογές, καθώς ισχυρίστηκε ότι «συμμετείχαν σε δραστηριότητες που είναι επιζήμιες για την κυριαρχία και την ακεραιότητα της χώρας».
Σχετικά Άρθρα

Μειώνει την ομάδα του το TikTok στην Ινδία προχωρώντας σε περικοπές στο προσωπικό του, μερικούς μήνες μετά την οριστική απαγόρευση της δημοφιλούς κινεζικής εφαρμογής σύντομων βίντεο από την ινδική κυβέρνηση.
Όπως μεταδίδει το CNBC, τον Ιούνιο του 2020 η Ινδία απέκλεισε 59 κινεζικές εφαρμογές, καθώς ισχυρίστηκε ότι «συμμετείχαν σε δραστηριότητες που είναι επιζήμιες για την κυριαρχία και την ακεραιότητα της χώρας».

Οι δηλώσεις της εταιρείας

Το TikTok δήλωσε σχετικά ότι:
«Εργάστηκε με σταθερότητα για να συμμορφωθεί με την εντολή της Ινδίας, αλλά λόγω έλλειψης feedback από την κυβέρνηση, πρέπει να μειώσει το εργατικό δυναμικό της».ενώ «θα διατηρήσει μόνο έναν μικρό αριθμό κρίσιμων υπαλλήλων στην χώρα», σύμφωνα με ξεχωριστό εσωτερικό μήνυμα που επικαλείται το CNBC.

Το χρονικό της ρήξης

Υπενθυμίζεται ότι οι σχέσεις Ινδίας και Κίνας βρέθηκαν σε ρήξη λόγω των συνοριακών διαφορών για την κοιλάδα του Γκάλουαν στην περιοχή Λαντάκ τον Ιούλιο του 2020.
Η κυβέρνηση της Ινδίας εξέφρασε τότε «έντονες ανησυχίες» σχετικά με την ασφάλεια των δεδομένων και την προστασία της ιδιωτικής ζωής των πολιτών της.
Η χώρα προχώρησε σε αποκλεισμό για 118 κινεζικές εφαρμογές λίγους μήνες αργότερα και συγκεκριμένα τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους.
Η εν λόγω κίνηση θεωρήθηκε ως απάντηση από την Ινδία στις εντάσεις με την Κίνα για τα αμφισβητούμενα σύνορά τους στα Ιμαλάια, με αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 20 Ινδών στρατιωτών.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης