Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η ΕΕ απαγορεύει την είσοδο σε ταξιδιώτες από την Ιαπωνία, λόγω αύξησης των κρουσμάτων

Η ΕΕ απαγορεύει την είσοδο σε ταξιδιώτες από την Ιαπωνία, λόγω αύξησης των κρουσμάτων
Η ΕΕ απαγορεύει την είσοδο σε ταξιδιώτες από την Ιαπωνία
Οι κυβερνήσεις της ΕΕ σκοπεύουν να αφαιρέσουν την Ιαπωνία από τον «ασφαλή» κατάλογο των χωρών οι πολίτες των οποίων θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν κάποιο κράτος - μέλος, κατά τη διάρκεια της τρέχουσας φάσης της πανδημίας, σύμφωνα με αξιωματούχο της ΕΕ που είναι εξοικειωμένος με το θέμα.
Σε ενημέρωση του προτεινόμενου ταξιδιωτικού καταλόγου της, η ΕΕ συνεχίζει να αποκλείει τις ΗΠΑ και όλα τα υπόλοιπα έθνη, εκτός από επτά, δήλωσε ο αξιωματούχος την Τρίτη, ζητώντας να μην γίνει γνωστή η ταυτότητά του, επειδή οι συζητήσεις ήταν εμπιστευτικές.
Η απομάκρυνση της Ιαπωνίας ως αποτέλεσμα των αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα αφήνει μόνο την Αυστραλία, την Κίνα, τη Νέα Ζηλανδία, τη Ρουάντα, τη Σιγκαπούρη, τη Νότια Κορέα και την Ταϊλάνδη ως εγκεκριμένες χώρες αναχώρησης με προορισμό την Ένωση.
Η επερχόμενη ενημέρωση της ΕΕ ακολουθεί την αναζωπύρωση των κρουσμάτων κορωνοϊού και στην ίδια την Ευρώπη και, με την επιφύλαξη για πιθανές αλλαγές στο σχέδιο, θα εγκριθεί από απεσταλμένους των κρατών μελών την Τετάρτη στις Βρυξέλλες.
Η ΕΕ την 1η Ιουλίου συνέστησε στα κράτη μέλη να επιτρέψουν τις επισκέψεις σε 15 χώρες στο πλαίσιο μιας κίνησης να χαλαρώσουν τους περιορισμούς, που επιβλήθηκαν στα μέσα Μαρτίου.
Έκτοτε, η Σερβία, το Μαυροβούνιο, η Αλγερία, το Μαρόκο, ο Καναδάς, η Τυνησία, η Γεωργία και η Ουρουγουάη βγήκαν από τη λίστα και προστέθηκε η Σιγκαπούρη. Η ΕΕ αναθεωρεί συνήθως τον κατάλογό της κάθε δύο εβδομάδες, με την τελευταία αλλαγή να γίνεται στα μέσα Δεκεμβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης