Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στην Ολλανδία βίαιες διαδηλώσεις κατά του lockdown και στις ΗΠΑ… τα τρανσέξουαλ στο επίκεντρο

Στην Ολλανδία βίαιες διαδηλώσεις κατά του lockdown και στις ΗΠΑ… τα τρανσέξουαλ στο επίκεντρο
Μείζον πολιτικό ζήτημα στις ΗΠΑ... η στράτευση των τρανσέξουαλ...

Οι δήθεν προοδευτικοί, δημοκρατικοί στις ΗΠΑ ή κεντρώοι στην Ολλανδία… δεν έχουν αφήσει και το καλύτερο τους αποτύπωμα στις εξελίξεις.
Στην Ολλανδία μαίνονται βίαιες διαδηλώσεις, οι χειρότερες εδώ και 40 χρόνια, οι πολίτες αντιδρούν κατά του lockdwon.
Ενώ σε άλλες χώρες, οι πολίτες συμπεριφέρονται άβουλα, στην Ολλανδία, που κατά τα άλλα είναι ειρηνιστές και φιλήσυχοι, επαναστάτησαν, ξεσηκώθηκαν προκαλώντας βίαια επεισόδια…
Και ενώ ο κακός Trump πρώην Πρόεδρος – που μόνο κακός δεν ήταν – αποχώρησε… οι κατά τα άλλα δημοκρατικοί του Joe Biden τις τελευταίες ημέρες ασχολούνται… μόνο με ένα θέμα.
Εάν οι τρανσέξουαλ πρέπει να στρατεύονται και να αναλαμβάνουν και στρατιωτικά πόστα.
Όλα ξεκίνησαν όταν ο νέος υπουργός άμυνας… των ΗΠΑ το έθεσε υψηλά στην ατζέντα… αυτό είναι το βασικό πρόβλημα των δημοκρατικών… το άγχος τους τι θα απογίνουν τα τρανσέξουαλ.

Χαοτικές ταραχές για τον κορωνοιό στην Ολλανδία

Χαοτικές είναι οι ταραχές που μαίνονται εδώ και ημέρες στην Ολλανδία, καθώς οι πολίτες έχουν ξεσηκωθεί κατά του κορωνοιού
Οχήματα πυρπολήθηκαν αφού μια μεγάλη ομάδα νέων ήρθε σε αντιπαράθεση με την αστυνομία στο Beijerlandselaan στο Ρότερνταμ, στις 25 Ιανουαρίου 2021.
Οι Κάτω Χώρες επλήγησαν από ένα δεύτερο κύμα ταραχών κατά των περιοριστικών μέτρων.
Η ολλανδική κυβέρνηση αρνήθηκε ότι σχεδίαζε να αναπτύξει τον στρατό για να αντιμετωπίσει τις ταραχές που μαίνονται για τρεις ημέρες μετά την απόφαση της κυβέρνησης – που κατέρρευσε - για απαγόρευση της κυκλοφορίας.
Οι διαδηλώσεις εξαπλώθηκαν από τις μεγάλες ολλανδικές πόλεις σε δεκάδες μικρότερες πόλεις στις Κάτω Χώρες τις τελευταίες τρεις ημέρες.
Διαμαρτυρίες ενάντια στα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων και άλλων περιορισμών, είχαν ως αποτέλεσμα να εξελιχθούν σε βίαιες επιθέσεις εναντίον της αστυνομίας και άλλων εργαζομένων καθώς και να υπάρξουν λεηλασίες καταστημάτων.
Στην Ολλανδία τα βίαια επεισόδια είναι πρωτοφανή.
Η αστυνομία συνέλαβε πάνω από 180 άτομα ενώ 240 είχαν επίσης συλληφθεί στις 24 Ιανουαρίου.
Στο λιμάνι του Ρότερνταμ, τα επεισόδια ήταν πολύ βίαια.
Αστυνομικοί τραυματίστηκαν και δακρυγόνα εκτοξεύτηκαν εναντίον των διαδηλωτών.
Η γερμανική Bild αναφέρει ότι δημοσιογράφοι, στάσεις λεωφορείων και αυτοκίνητα δέχτηκαν επίθεση και ότι οι ταραχές ήταν οι χειρότερες από τη δεκαετία του 1980, σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας.
Ο πρωθυπουργός Mark Rutte και ο αρχηγός της αντιπολίτευσης και της ακροδεξιάς, Geert Wilders, φαίνεται να συμφωνούν καταδικάζοντας την βία αν και διαφώνησαν με τις γενεσιουργές αιτίες.
Ο πρωθυπουργός Rutte δήλωσε ότι «οι ταραχές δεν έχουν καμία σχέση με τη διαμαρτυρία ή τον αγώνα για ελευθερία».
Ο Wilders είπε ότι υποστηρίζει τις ειρηνικές διαδηλώσεις κατά της απαγόρευσης της κυκλοφορίας και κατά της απώλειας ελευθεριών, αλλά οι βίαιες ταραχές ήταν πολύ πέρα από αυτό που μπορεί να θεωρηθεί αποδεκτό.
oLLANDIA_3.jpgOllandia_1.jpg

olLANDIA_4.jpg
Μείζον πολιτικό ζήτημα στις ΗΠΑ η στράτευση των τρανσέξουαλ


Σε μείζον ζήτημα έχει αναχθεί στις ΗΠΑ η στράτευση των τρανσέξουαλ.
Η υφυπουργός Τύπου του Λευκού Οίκου Karine Jean-Pierre αναλύοντας το μήνυμα ενότητας του Προέδρου Biden όσον αφορά την απαγόρευση που επέβαλε ο πρώην Πρόεδρος Trump ώστε τα τρανσέξουαλ που υπηρετούν στο στρατό να μην αναλαμβάνουν θέσεις δήλωσε ότι πρέπει όλα να αλλάξουν.
Ο Biden έγραψε στο Twitter ότι η απαγόρευση ήταν «μεροληπτική» και ότι «η Αμερική είναι ασφαλέστερη» όταν επιτρέπεται στα τρανσέξουαλ να υπηρετούν.
Η απαγόρευση των τρανσέξουαλ από στρατιωτικές θέσεις «υπονομεύει» την εθνική μας ασφάλεια.
Τόνισε τη σημασία να επιτρέπεται σε όλους «που είναι σε θέση» να έχουν την ευκαιρία να υπηρετούν.
«Κοιτάξτε, όταν απαγορεύετε ανθρώπους, πατριώτες, που… είναι έξυπνοι, που είναι ικανοί, που είναι ταλαντούχοι από την ένταξή τους στον στρατό, αυτό υπονομεύει μόνο την εθνική μας ασφάλεια».
Στις ΗΠΑ μάλλον το έχασαν… αντίο να ασχολούνται με την πλειάδα των ζητημάτων που έχουν ανακύψει με τον κορωνοιό και το πλήγμα στην οικονομία, οι αμερικανοί ασχολούνται τις τελευταίες ημέρες με τα… τρανσέξουαλ

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης