Τελευταία Νέα
Διεθνή

Borrell (EE): Αδιαμφισβήτητη η προοπτική ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στην ΕΕ

Borrell (EE): Αδιαμφισβήτητη η προοπτική ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στην ΕΕ

Borrell (EE) - Dimitrov και Osmani (Β.Μακεδονία) συζήτησαν την εξεύρεση λύσης για τον αποκλεισμό των ενταξιακών διαπραγματεύσεων

Σχετικά Άρθρα

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Josep Borrell συναντήθηκε σήμερα 26 Ιανουαρίου με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας Nikola Dimitrov και τον υπουργό Εξωτερικών Bougiar Osmani.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης, ο Josep Borrell επανέλαβε την ξεκάθαρη και αδιαμφισβήτητη προοπτική ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας.
«Είχε μια ειλικρινή και ανοιχτή συζήτηση με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό Dimitrov και τον Υπουργό Εξωτερικών Osmani σχετικά με την εξεύρεση λύσης για τον αποκλεισμό των ενταξιακών διαπραγματεύσεων» σημειώνει η ΕΥΕΔ.
Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Dimitrov και ο Υπουργός Εξωτερικών Osmani συζήτησαν επίσης την προνομιακή σχέση μεταξύ της ΕΕ και των Δυτικών Βαλκανίων για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που έχουν σχέση με την πανδημία της COVID-19, συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης σε εμβόλια.
Η ΕΕ διέθεσε 70 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων 8 εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν στη Βόρεια Μακεδονία, για την κάλυψη του κόστους ορισμένων δόσεων και την αγορά απαραίτητου εξοπλισμού για εμβολιασμό καταλήγει η ανακοίνωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης