Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Σημαντική η παράταση της Νew START υπό τις παρούσες κακές σχέσεις με τη Ρωσία

ΗΠΑ: Σημαντική η παράταση της Νew START υπό τις παρούσες κακές σχέσεις με τη Ρωσία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν ότι η παράταση της START έχει νόημα υπό τις παρούσες κακές σχέσεις με τη Ρωσία

Σχετικά Άρθρα
Ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτείων στον ΟΗΕ στην Γενεύη, αρμόδιος για θέματα αφοπλισμού, δήλωσε σήμερα 26 Ιανουαρίου ότι η σχεδιαζόμενη από τον πρόεδρο Joe Biden παράταση της συνθήκης Νew START για τον έλεγχο των εξοπλισμών με την Ρωσία είναι προς το συμφέρον της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ και είναι μόνο η αρχή των προσπαθειών για τη συμμετοχή της Μόσχας.
«Ο πρόεδρος Biden υπήρξε σαφής εδώ και καιρό, λέγοντας ότι η συνθήκη New START είναι προς το συμφέρον της εθνικής ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών» δήλωσε ο Robert Wood σε μια on-line διάσκεψη για θέματα αφοπλισμού που πραγματοποιήθηκε στην Γενεύη, προσθέτοντας ότι «η παράταση έχει ακόμη περισσότερο νόημα την στιγμή που οι σχέσεις με την Ρωσία δεν είναι σε καλή φάση».
Ο Wood προσέθεσε ότι η σχεδιαζόμενη συνέχεια της συνθήκης START (Strategic Arms Reduction Treaty) συνιστά «την αρχή και όχι το τέλος των προσπαθειών για δέσμευση της Ρωσίας» μαζί με τους συμμάχους.

Και η Μόσχα επιθυμεί την παράταση

Ο Ρώσος πρέσβης στον ΟΗΕ στην Γενεύη Genandy Gatilov δήλωσε ότι η Μόσχα επιθυμεί την παράταση της συνθήκης
«Ο χρόνος που θα κερδηθεί με μια παράταση της συνθήκης New START θα επιτρέψει στην Ρωσία και τις Ηνωμένες Πολιτείες να συνεργασθούν σοβαρά για να δώσουν απαντήσει στα ερωτήματα που θα ανακύψουν στο πεδίο της διεθνούς ασφάλειας και της στρατηγικής σταθερότητας» δήλωσε ο Gatilov κατά την διάρκεια της διάσκεψης.
Αρκετές αντιπροσωπείες χωρών που συμμετείχαν στην διάσκεψη, περιλαμβανομένης της Ελβετίας, τάχθηκαν υπέρ της παράτασης της συνθήκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης