Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Στόχος της κυβέρνησης Biden οι 1,5 εκατ. εμβολιασμοί την ημέρα

ΗΠΑ: Στόχος της κυβέρνησης Biden οι 1,5 εκατ. εμβολιασμοί την ημέρα
Στόχος του Προέδρου Joe Biden οι 1,5 εκατ. εμβολιασμοί την ημέρα

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden ότι θέτει έναν πιο φιλόδοξο στόχο για καθημερινούς εμβολιασμούς κορωνοϊού καθώς τμήματα της χώρας αρχίζουν να αντιμετωπίζουν περιορισμούς στον αριθμό των βολών που μπορούν να χορηγήσουν.
Ο Δημοκρατικός Πρόεδρος σημείωσε σήμερα 26/1 ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να αυξήσουν την ικανότητά τους να προχωρούν σε 1,5 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων καθημερινά. Αυτό θα ήταν ένα σημαντικό άλμα από την πολιτική των 100 εκατομμυρίων βολών σε 100 ημέρες που έκανε ένα δόγμα της νεοσύστατης διοίκησής του.
«Νομίζω ότι μπορεί να είμαστε σε θέση να φτάσουμε σε 1,5 εκατομμύριο την ημέρα, αντί για 1 εκατομμύριο την ημέρα.
Αλλά πρέπει να πετύχουμε αυτόν τον στόχο ενός εκατομμυρίου ημερησίως», δήλωσε σε δημοσιογράφους μετά την υπογραφή εκτελεστικής εντολής που καθιστά αυστηρότερους τους κανόνες« Αγορά Αμερικής ».
Ο Joe Biden είπε ότι ήταν αισιόδοξος ότι το εμβόλιο θα ήταν άμεσα διαθέσιμο σε όσους το θέλουν κάποια στιγμή την άνοιξη.
«Προσπαθούμε να βγάλουμε τουλάχιστον 100 εκατομμύρια εμβολιασμούς σε 100 ημέρες και να προχωρήσουμε προς την κατεύθυνση όπου είμαστε πολύ πέρα από αυτό τις επόμενες 100 ημέρες, ώστε να φτάσουμε στο σημείο όπου φτάνουμε στην ασυλία των κοπαδιών σε χώρα άνω των 300 εκατομμυρίων ανθρώπων», είπε.
Μέχρι το τέλος της θητείας του πρώην Προέδρου Donald Trump, το ποσοστό σε εθνικό επίπεδο κυμαινόταν γύρω από αυτό το σημείο, αν και Πολιτείες και τοπικοί αξιωματούχοι έχουν εκφράσει την ανησυχία τους ότι η προσφορά δείχνει σημάδια μη βιωσιμότητας που μπορεί να τους εμποδίσουν να ανταποκριθούν στη ζήτηση ως αρχίζουν να επεκτείνουν την επιλεξιμότητα σε δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης