Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Μία στις 3 μικρομεσαίες θεωρεί λάθος επιλογή για την οικονομία τα lockdowns

Βρετανία: Μία στις 3 μικρομεσαίες θεωρεί λάθος επιλογή για την οικονομία τα lockdowns

Θεωρεί σε λάθος κατεύθυνση την απόφαση της κυβέρνηση για νέα περιοριστικά μέτρα η πλειονότητα των ιδιοκτητών μικρομεσαίων επιχειρήσεων, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύει το Politico

Σχετικά Άρθρα

Σχεδόν ένας στους τρεις ιδιοκτήτες μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο δηλώνει ότι οι περιορισμοί κατά της πανδημίας που επιβλήθηκαν από την κυβέρνηση είναι περισσότερο επιβλαβείς από ό,τι χρήσιμοι για την κοινωνία, καθώς προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις σοβαρές οικονομικές συνέπειες της υγειονομικής κρίσης όπως επισημαίνει σε δημοσίευμά του το Politico την Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021.

Λάθος μέτρα

Η πλειοψηφία των διευθυντών σε μικρές επιχειρήσεις (54%) υποστηρίζει την απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλει αυστηρά περιοριστικά μέτρα, αλλά ένα μεγάλο μέρος των επιχειρηματιών, το 30%, πιστεύει ότι η προσέγγιση είναι λανθασμένη, σύμφωνα με δημοσκόπηση με δείγμα 1.000 και πλέον ιδιοκτήτες μικρομεσαίων επιχειρήσεων που πραγματοποιήθηκαν λογαριασμό του Politico την περασμένη εβδομάδα (17 – 22 Ιανουαρίου).
Περισσότερες από τις μισές από τις εταιρείες που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι θα ανοίξουν τις πόρτες τους αύριο εάν η κυβέρνηση χαλαρώσει τους περιορισμούς.
Politico.PNG
Οικονομία

Οι ερωτηθέντες εν γένει δεν ήταν αισιόδοξοι για τις προοπτικές για την οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου, παρά τη σχετικά σύντομη διάθεση εμβολίων σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Το 40% δήλωσε απαισιόδοξο για τις προοπτικές για την οικονομία τους επόμενους 12 μήνες, σε σύγκριση με το 36% που δήλωσε αισιόδοξο, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Redfield & Wilton Strategies.

Αιτήματα

Η Ομοσπονδία Μικρών Επιχειρήσεων στα τέλη Δεκεμβρίου έκανε έκκληση στην κυβέρνηση να εφαρμόσει μια σειρά μέτρων που να αποσκοπούν στην ενίσχυση των μικρών επιχειρήσεων.
Ζήτησαν να επεκταθούν τα μέτρα για την αντιμετώπιση της οικονομικής ζημίας από την πανδημία, αλλά ζήτησαν επίσης νέες ενισχύσεις, όπως επιχορηγήσεις σε μετρητά και πρόσθετες φορολογικές ελαφρύνσεις για ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων

Παρόλα αυτά, οι ιδιοκτήτες εμφανίζονται περισσότεροι αισιόδοξοι για τις προοπτικές της δικής τους επιχείρησης.
Εμφανίζονται την ίδια ώρα να βρίσκονται σε τρία στρατόπεδα όσον αφορά τις προοπτικές των εσόδων τους κατά το επόμενο έτος: μεταξύ αύξησης (35%), σταθερότητας (32 %) και μείωσης (33%).
Σχεδόν οι μισοί εξακολουθούν να πιστεύουν ότι τα χειρότερα όσον αφορά την πανδημία είναι μπροστά μας.

Ενισχύσεις

Οι απόψεις για τις οικονομικές ενισχύσεις για τη στήριξη των επιχειρήσεων παρουσιάζονται διχασμένες.
Σχεδόν 7 στις 10 εταιρείες πιστεύουν ότι η βοήθεια που τους παρασχέθηκε ήταν αρκετή, αλλά ένα τρίτο, 33/% πιστεύει ότι η κυβέρνηση δεν έχει διαθέσει αρκετούς πόρους
 Politico_2.PNG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης